reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ach śpij kochanie ....

Victorek chyba niemcy odsypia bo dawno już do południa nie spał 2 godzin a dziś akurat tak no i właśnie zasną na popołudniową drzemkę a na spacerku nie miał zamiaru.Woli w domku spać a nie tracić widoczków.

reklama
Margarett - super, tak trzymać:tak:
Vici - ja mu się nie dziwię, macie takie widoki na spacerze, że ciężko spać;-).
A moje dziecko miało ustalone od dawna drzemki dzienne, a dzisiaj wszystko mu się poprzestawiało:baffled:. Najpierw spał godzinę od 9-10. A potem od 13-14.30. Normalnie powinien drugą drzemkę mieć od 15.00:baffled:. Dziwne te dzieciaki czasami:eek:.

Zuzia dziwne dzieciaki albo wiosna im w głowie.Ja dziś na spacerku miałam tylko sweterek(taki nie za gruby)i kamizelke,wiosna,wiosna.....

vici to ciepło macie.U nas byś tak nie wyszła na spacerek z Viktorkiem
Moja niunia też powinna mieć pierwszą drzemkę o 12 a drugą o 16 a dzis jest inaczej zasneła z babcią o 15:15 i śpią razem w łóżku ciekawe jak długo pośpi

Margarett to super że znaleźliście sposób na drzemki Natalki. Karolcia też je dwa śniadanka (najpierw kaszka między 8-9 i ok. 11 chlebek z czymś) i po nich drzemie :-) Dziś spała 1 godzinę i 40 minut, a po południu też ponad godzinę, a już myślałam ze z braku smoczka będzie mniej spać, a ona śpi nawet lepiej niż wcześniej :-) .

Zuzia Karolince też czasem się tak poprzestawia, wczoraj spała po obiadku - po 14 padła, a dziś dopiero przed 17 :dry:

Vici moja ostatnio prawie wczale nie śpi na spacerkach, cały czas z zaciekawieniem się rozgląda, żywo reaguje na psy i gołębie :-D

U nas koszmar, pomocy. Majak od 3 dni budzi sie w noc z wilekim krzykiem i zloscia nie pomaga picie, cycek ani noszenie. Zachowuje sie jakby ja cos draznilo albo bolalo (dzis patrzylam i cyba jakies zabki sie szykuja :-( )niby juz przysypia i nagle wrzask i nerwy trzepie rekami wyrzuca smoka itd...... nie wiem juz co robic nie ma pomyslu. Mam nadzieje ze sie to zmieni, nadal kaszle w nocy i moze to wina kaszelku ze ja boli gardelko :zawstydzona/y:
Jutro jade do kontroli i zobaczymy co lekarka powie na jej kaszelek.
A drzemki w dzien albo 2 albo 3 zalezy wszystko od dlugosci spania.

Dokładnie tak ma Jagoda, jak ma jakieś super wrażenia z dnia (ale takie pozytywne, na negatywne tak nie reaguje). No ale zazwyczaj tak jest przez jdną noc, a nie trzy.

reklama
To fakt, że dziecko moze nie spac przez wrażenia z dnia, do tego choroba albo zabkowanie i ma prawo budzic sie z wrzaskiem. U nas odpukać ok, nawet zabek go nie budził w nocy:-) i zauwazyłam, że Antek wpadł w rytm spania tak, że bez różnicy czy w ciągu dnia spi 4 godz czy 2, normą są 4 półgodzinne drzemki.

Do góry