reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ach śpij kochanie ....

reklama
dalam o 18 kaszke i o 20.30 spac malego polozylam i bylo darcie sie pol godz,a po tym czasie slyszalam mmmmmmmm mmmmmmmmm co znaczy,ze synus glodny.No i tuz po 21 butla zjadl cala pogadal sobie sam w lozeczku i teraz spi,ciekawe jak dlugo??

Hatorska, wieczorem zwiększ częstotliwość posiłków (w ciągu dnia powinno się dawać jeść co 3 godziny) - tzn np o 18 owocki lub mleczko, a o 20 duzo kaszki (ja daję o 17 słoiczek owoców + pół świeżego jabłka a o 19, 270 ml kaszki, potem troszkę piciu wody z łyżeczki) i do rana do 8 nic, nawet wody w nocy nie daję. Powodzenia
Margarett życzę spokojnej nocy

Hmmmm
Nasza Maja budzi sie w nocy z 2 razy.
U nas z jedzeniem jest tak ze dostanie obiadek pomiedzy 13-15, pozniej po 3 godzinkach deserek ze sloiczka lub jabuszko zageszczone kaszka. Pozniej przed kapiela dostaje kaszke robona na wodzie gesta cala miche. idzie sie kapac i przed spaniem dostaje cyca. ja uwazam ze to duzo jedzonka ale ona nie:))) budzi sie okolo 24-1 w nocy dostaje wode pije duzo, pozniej okolo 4-5 i dostaje cycka. Pozniej spi do 7-8 i dostaje kaszke na sniadanko. Ja to bym tez chciala dac jej butle mleczka moze by jej wystarczylo ale ona je wcale nie toleruje odrazu zamyka buzie i pluje :(((
A co do pepka to Buba ona jak byla mala to miala przyklojeny taki plasterek na pepuszek co by jej wszedl do srodka nosila go chyba z 3 tyg. i pomoglo a teraz znow jest na wierzchu no ale lekarz powiedzial ze jest wszystko dobrze. A jak juz pisalam ze jak widze jak sie denerwuje i prezy i placze to jej pepek wyglada okropnie :(((

Ech - koszmar dzisiaj. Oprócz normalnych pobudek, jak obudziła się o 1, to do 2 nie umiała usnąć. W końcu usnęła na dobre... aż do 3 :(
Wzięłam ją na karmienie i razem przespałyśmy na fotelu 1,5h Nawet nie wiem, kiedy przestała jeść.
A o 5:20 musiałam już wstać.
Teraz boli mnie kark, czekam kiedy zacznie głowa :(

Wczoraj pierwszy raz dałam Borysowi jeśc przed kąpielą (kaszkę), zjadł ładnie choć obserwował nas podejrzanie ;) Po kąpieli przytuliłam go na dobranoc i spokojnie rozmawiałam z nim, że teraz juz jest pora spać, że jego misiu jest też zmęczony i że jutro będziemy się znów bawić. Położyłam go do łóżeczka, odwróciłam się, zgasiłam światło i wyszłam. Młody się rozpłakał (no bo gdzie cycuś :), bujająca go mama), weszłam po minucie i znów pogłaskałam go po główce , dałam smoka (później wezmę sie za oduczanie tego nałogu :) i wyszłam. Postękał, pożalił się ale o dziwo odpadł. Przedwczoraj musiałam wchodzić przez 30 min żeby zasnął.
Obudził się koło 22-iej, ale wystarczył smok, później ok. 00.30 smok już nie podziała, ale słaba herbatka (ale nie taka ulubiona)- 4 łyki, później o 2iej-znów ta sama mało lubiana herbatka-też 4 łykli i później ja go musiałam budzić przed 7mą, bo był czas na szykowanie się do niani.
Mimo tych 3 pobudek uważam to za wielki sukces. Młody nic nie jadł od 19.30 do 7mej.
Cieszymy się bardzo, dziękujemy za rady i walczymy dalej, tak zeby spał całą noc.
Mimo zmęczenia od razu tak mi lepiej na duszy.....widzę światełko :)

Hatorska - gratuluje sukcesu i życzę dalszej wytrwałości. Na pewno Wam się uda i wkrótce się wyśpicie:tak::-).

HatorskaGRATULACJE!!!!!!!!!!!!! To duzy sukces z 5-6 piciu-amciu w nocy do dwoch to naprawde duzy sukces!!!!!!!!!!Zycze wytrwalosci w dalszym dzialaniu i ssamych superowych nocek.!!!Juz za pare dni nawet na herbatke nie bedzie sie budzil.:-) A smoka zwalczysz potem.Nie mozna dziecku na raz wszystkich przyjemnosci zabrac ;-)

reklama
Do góry