reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ach śpij kochanie ....

Joaśka, u nas dokładnie tak samo rady z tych książek nie pomogły a wręcz przyczyniły się do pogorszenia.
Co do spania w ciągu dnia to jest różnie i raczej nie wpływa na zmianę snu nocnego.
Buba, zazdroszczę Ci, że Twój Franek tak ładnie śpi w nocy :-) Ale wierzę, że Misiu też tak będzie jeszcze spał.
Z resztą musze się pochwalić, że ostatnio Misiaku śpi od 24 do 6. To chyba juz jakis postęp, prawda?

reklama
Buba i Rena ale się macie fajnie :tak: Ja też chcę żeby mała tak spała, jak to zrobić :confused:
Hatorska u mnie jest podobnie jak u Ciebie, jak była malutka to budziła się raz w nocy a im starsza tym częściej. Obecnie karmię ją ok. 23, ok. 2 ok. 4, a o 7 jest już wyspana :dry:
Dziewczyny czekamy na rady, próbowałam małej dawać wodę, Nan-a, smoczek ale zawsze kończy się cycem :baffled:

To w nocy ja też mam spokój (jak mała nie ma gorączki) bo śpi około 13 godzin, do tego 1,5 godziny w 3 ratach po pół godzinki

a moja mala jeszcze do niedawna tez przesypiala noc bez pobudek na smoka ( bo nie je w nocy od ukonczenia 2 miesiaca - poza pewnymi wyjatkami oczywiscie :) ) ; ale od przestawienia czasu wszysko sie porypalo ... mala budzi sie co chwila bo zgubila smoka ... i musze leciec i jej dac ... sama nie zawsze sobie znajdzie ...

Magdaleona no to idealnie :-) Gratuluje!!
Idziu a moze wrzuc jej kilka smokow to zawsze ktoregos namierzy ;-)
U nas przestawienie poszlo gladziutko.W dniu przestawienia robilam wszystko godzine pozniej i jakos maly sie nie pokapowal bo miedzy posilkami dalam mu troche wiecej piciu wiec wytrzymal spoko przerwe :-)
I teraz dalej dziala jak w zegareczku.
Kurcze boje sie troche ze za cukierkowo mam....zawsze przed burza jest cisza;-)

U nas też nie było problemu z przestawieniem czasu. Tak jak Buba po prostu wszystko odbywało się później (według już nowego czasu) i Misiak w ogóle się nie zorientował, hehe.

U nas przestawianie czasu też nie spowodowało większych problemów. Mały dalej budzi się raz na cyca. Troszkę też ostatnio częściej budził się z płaczem (ząbek:-p), ale wystarczył smok. Niestety ciągle jest rannym ptaszkiem:wściekła/y:, nie wiem, po kim to ma:baffled:, bo my lubimy sobie z mężem pospać.
Buba - nie przejmuj się, masz po prostu grzeczne dziecko;-):-).

reklama
Próbowaliśmy dawać smoka jak sie budzi tak często, ale działa to na niego jak jakaś płachta-zaczyna krzyczeć jeszcze głośniej, biorę do cycusia...... trochę popije i odpada.......no to ja go szybko do łóżeczka, a on za jekieś 1,5h znów sobie woła ;) najgożej jak sama zasnę w jakiejś niewygodnej pozycji (ze skrzywioną głową). Ach ostatnio sąsiadka mnie pocieszyła, że po roku prześpię noc :) zobaczymy, zobaczymy.......

Do góry