reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ach śpij kochanie ....

reklama
U nas się unormowało na razie ze spankiem, w nocy pobudka ok. 23, 2.30 i 5 nad ranem, potem ok.6-7 . A w dzień śpi baaardzo mało, wczoraj mnie zszokowała bo spała 2 godziny po kaszce :D

U nas dziś pobudka była o 6.30 (aż pół godz.później ;) ). O 8.30 maluch znowu zasnął z wielkim rykiem, bo nie może trzymać smoczka (ma katar) i jeszcze śpi. A w nocy mieliśmy pobudki o 1.30 (cycuś), o 3.00 (smoczek) i o 4.30 (cycuś).
Rybciu - to coś mało spała wczoraj Twoja Dominisia ???

U nas dzis po staremu.20.30 lulu,cycek o 6.00 i pobudka o 8.30. Teraz wlasnie Franek spi.Zobaczymy jak dlugo....
Rybcia no to Kamilka niezle wczoraj pochulała ;)
Magdaleona miałam z małym ten sam kłopocik po wakacjach jak się rozregulował.Przedłuźalam mu codziennie o 30 min porę pójścia wydluźając np kąpiel lub huśtaliśmy sie na huśtawce itp.po paru dniach wszystko wróciło do normy :)
Iza niestety nasze dzieciaczki bedą spały juz coraz mniej w dzien... :( a z tymi nocnymi pobudkami to wstajesz do dzidzi za kazdym razem?

buba - u rybci jest Dominika - a Kamilka u mnie :)
wcale sie nie dziwie ze sie pomylilas - tyle nas tu jest ze mi osobiscie ciezko jest wszystko zapamietac - po 10 razy sprawdzam a i tak zdaza sie pomylka :)

moja wstaje na dobre ok.6-7 a w nocy budzi sie roznie, czesto sie wybudza i sie kreci w lozeczku ale sama tez zasypia i ja nie wstaje nawet z lozka, ale jak juz to jej krecenie sie trwa dlugo i sie zaczyna denerwowac to wtedy podchodze i albo biore ja na reke i usypiam (ale wtedy jak wiem ze nie jest glodna) albo daje pic lub jesc.
w sumie to kazda noc inna bo czasem sie budzi 4-5 razy a czasem 2.

No to dzis juz było lepiej pobudka o 5:30 cycuś spanko do 9:30.Później jak zasneła na spacerku o 12:30 to spała prawie do 15:30.I była jeszcze drzemka godinna o 18:30
więc dziś j
uż było lepiej.Teraz siedzimy razem koło komp,utera i Dominisia chc0e pomuc mamie pisać

reklama
Do góry