reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ach śpij kochanie ....

reklama
A u nas super z zasypianiem, Maja zasypia u siebie w lozeczku w nocy i w dzien. Oczywiscie najpierw musi wyrzucic ze 2 razy smoka na podloge, czeka az przyjdziemy i dostanie go i sie odrazu kladzie sie na poduszke i czasami robi papapap :tak::tak::tak:
Jeszcze tylko musimy ja oduczyc tych dwoch w nocy pobudek, tylko nie wiem jak to zrobic. Odkad pamietam budzi sie o tych samych porach przed 1 w nocy i piata rano.
Ale dziewczyny same pewnie wiecie jak sie ciesze ze sie tak udalo z nasza uparciucha :-D:-D:-D

Woloszki super!! DUZY SUKCES!!!
a Maja jak budzi sie w nocy to płacze?? bo jak nie to może nie reagowac na jej pobudki, powierci się, powierci i zasnie sama:tak:

Woloszki gratulacje.A Maja to pobudki pewnie z przyzwyczajenia sobie robi ale jak nie płacze to może zostawcie ją i sama znów zaśnie ale co jak tam takiej doświadczonej mamie będę pisać:-)

Woloszki - gratulacje!!!

A my własnie wróciliśmy znad morza. Odstawiłam Ingusi smoka i jest ok ale budziła się prawie każdje nocy z krzykiem i trudno ja było uspokoić. Nie dawała się wziąć na ręce ani przytulić:no::no:. Normalnie koszmar jakiś. Oczywiście mój mąż się złamał i wcisnął jej tego smoka, którego już od 10 dni nie używała ale to pomogło tylko raz i to chyba przez przypadek bo Ingucha tak jak nagle zaczynała głóośnopłakać, tak samo nagle zasypiała. I chyba raz mój mąż trafił z tym smoczkiem na moment uspokojenia bo innym razem smoczek nic nie pomógł.

Nie mam pojęcia co to było. Spaliśmy razem z nią i nie chodziło jej na pewno o to, że jest sama w obcym miejscu.

Może to ząbki:confused:

Vici jakiej tam mamie doswiadczonej. To ze mam drugie dziecko to nic nie znaczy, dopiro przy drugim dziecku jestem madrzejsza i wiem jakich bledow nie robic. :tak:
No i kazde dziecko jest inne :tak:
I dlatego wzielam sie za ta nauke usypiania Mai bo z Maksiem z wlasnej wygody :tak::tak:bralismy go do siebie i pozniej byly problemy ze spaniem. A jak wkoncu bylo lepiej to musielismy przemieszkac u moje mamy ponad pol roku i tam znow spal ze mna (takie warunki) i znow sie to samo zaczelo. Wiec teraz czlowiek jest madrzejszy i z Maja chce miec troszke lepiej.
A Maja wlasnie budzi sie wyrzuca soka na ziemiei placze wtedy wystraczy ze przyjdziemy damy jej smoka i zasypia albo chce pic i tez zasypia.
A dzis chyba chciala nas wyprobowac bo przy zasypianiu wrzeszczalajak nie wiem ale przyszlam do niej dwa razy wzielam na raczki przytulilam i powiedzialam ze ja kocham no i sie poddala :tak::tak::tak:

To z wyrzucaniem smoka to i u nas jest.Victor wszystko wyrzucał co miał pod ręką nieraz nawet teraz mu się to zdarzy.A ja później zbieram 4 smoczki i 3 przytulanki z podłogi i wtedy dopiero idzie spać.

A u nas Maja szaleje, do tej pory bylo ok, a od wczoraj probuje nas jak nie wiem ale powiedzialam ze sie nie dam bo jak sie poddam to mi pozniej skubaniec na glowe wejdzie :tak::tak:W ogole chyba nastepne zeby ida bo wczoraj caly dzien byla taka marudna nawet w basenie nie chciala sie kapac co sie nie zdazalo nigdy :-:)-(

reklama
Do góry