reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ach śpij kochanie ....

Asiun to fajnie jak Ingunia całą nockę spała i mamusi dała się wyspać.

A u mnie dziś w nocy była pobudka o 24:40 Dominika obudziła się z płaczem i do teraz nie wiem co jej było myślałam pierw że to brzuszek ale był miękki na ząbki nigdy się nie budziła w nocy i nie płakała zawsze wychodziły spokojnie.Ale na uspokojenie dałam jej Panadol w syropie dla dzieci i jakoś zasnęła i spała do 8 rana.

reklama
No u nas Maja wczoraj spala 3,5 godz :szok: musialam ja budzic zeby zdazyc isc po Maksika do przedszkola.
No i od wczoraj zaczelismy nauke samodzielnego zasypiania. Jako tako poszlo z tym zasnieciem. Problem mielismy jak sie obudzila w nocy i nie mogla zasnac ze 20 razy do niej wstawalam i ja uspakajalam no i wkoncu po 2 --3 godz zasnela.
Zobaczymy jak bedzie dzisiaj.

Woloszki to powodzenia,mam nadzieję że u was pójdzie szybciej jak u nas.Myśmy mieli nieciekawie półtora tygodnia prawie ale teraz jest bosko:-)

Donosze ze dzis w nocy juz bylo lepiej tylko 2 pobudki ;-) Jedna z wielkim placzem, Darek nie mogl jej uspokic wiec wkroczylam ja :-pA druga okolo 4 rano na piciu, goraco w domu a wszystkie okna mamy pootwierane.
Wlasnie teraz Maje polozylam do lozeczka bo juz sie słaniała po calym mieszkaniu. Zrobila mi papapapap i za chwile rzut o podloge smokiem. NIe poszlam do niej odrazu wiec zaczela plakac poszlam do niej dalam smoka i polozylam. Zrobila tak jeszcze ze dwa razy ale teraz juz spi :-D:-D:-D:-D:-D:-DNOrmalnie mnie zadziwia skubana a jest taki z niej uparciuch i cwaniara.
Wiecie co ona wczoraj wykombinowala. Wczesniej miala juz wyciagniete dwa szczebelki zeby sobie mogla sama wychodzic. No wiec jak popoludniu zasypiala to uciekala z tego lozeczka. Wiec wsadzilam jeden szcebelek a ona przecisla sie przez ta szpare bez jednego szczebelka :-Dwiec zalozylam drugi tez. To tak kombinowala ze wyjela inne dwa szczebelki. Jeju ona ma dopiero 14 m-cy co za numery bedzie nam wywijac jak bedzie starsza :-D:-D:-D:-D

hehehe sprytna Majeczka!!! I dobrze!!!:-D Niech rodzice nie mysle ze bedzie lekko!!!

Trzymam kciuki za samodziene spanie:tak:dzisiaj na pewno bedzie juz lepiej, ama pamietam jak przez to przechodzilismy. Może wtedy było lżej bo dziecko młodsze:tak: w Kazdym razie Woloszki trzymajcie się i nie odpuszczajcie!!! ja na 3 dzien bym juz odpusciła ale Rafał wkroczył do akcji i dzieki niemu Antoś tak ładnie śpi:-)

reklama
dziewczyny - powodzenia z uczeniem dzieci samodzielnego spania :)
jak moze pamietacie kamilka od dawna sama usypia - ale od kilku dni mamy kryzys i przedspniowe ryki i wrzaski - ale sie nie poddajemy :) bedzie lepiej :

Do góry