reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ach śpij kochanie ....

idzia pisze:
zuczek - wspolczuje ci tego czestego wstawania - wiem co to znaczy bo tak mialam ze swoim michalem (moze te michalki tak maja :) )

Może małe Michałki tak mają bo duży Michał to śpi i najlepiej to by się na śniadanie nawet nie budził. Hi,hi...

Acha, zapomniałam sie pochwalić, że Mateuszek to już sam w łózeczku zasypia, ufff jak pysznie ...

reklama
lidijka - zobaczymy jak to bedzie z tym duzym michalkiem :)

moja kamilka tez sama usypia w lozeczku :) bo michala to trzeba bylo nosic na rekach zeby usna ...

Justynko z tego co ja zauważyłam jak daje mojej Dominisi kaszk mleczno_ryżową na wodzie to też zaczeła mi sie budzi.ć wcześniej niżto było prędzej po samym cycuchu.Jak sie budziła o 7 to teraz sie budzi około 5 rano.

P.S. też tak Justynagąsior mam na imie więc jestes moja imienniczką. :):):)

Justyna ja kiedyś też próbowałam karmić Oliwkę kaszką na noc... ale efekt był taki, że mała wcześniej była głodna - nie wiem czemu, ale teraz jak karmię NAN 2 lub Bebilonem 2 to też zauważyłam ze w nocy syzbciej głodnieje i czasem na noc karmię 1.
Tak sie nad tym kiedyś zastanawiał i może 2 jest gęściejsza ale 1 bardziej kaloryczna - w końcu noworodki bardziej intensywnie rozwijają sie na początku i potrzebują baaardzo wartościowego i odżywczego pokarmu. Może 2 nie jest już tak kaloryczna...

Witam! Muszę sie pochwalić Oliwier spał mi od 20.00 do 5.40 !! ;D A Amelia miała karmienie o 1... Słuchajcie jestem wyspana i szczęśliwa...ale juz nic nie mówię zeby nie zapeszyć! hehe :) :)
Miłego dnia!

Justynka no to super że się wyspałaś, ja mam jedną pocieche a się nie wyspałam :( ALe cóż tak to jest jak się karmi piersią, przynajmniej dzidzia dużo tego dobrego nocnego pokarmu zjadła :p

a moja caly czas sie budzi 2 razy w nocy bez wzgledu na to co dostaje na noc,czy bylo to mleko nr 1 czy 2,czy kelik czy teraz kaszka.ale pierwsza pobudka (ok.1) to nie je tylko daje jej do picia glukoze,czasem wypije wszystko,zcasem zrobi kilka lykow.Wiec to ze sie budzi wcale nie oznacza ze jest glodna.pzrewaznie wtedy strasznie krzyczy,niby zasypia na moment,potem okroppny wrzask i zasypia i znowu krzyk,potrafi to trwac z 30 minut,nie wiem co sie dzieje.ok.4 znowu sie budzi i daje jej mleko,i znowu jest to samo co o 1.i dochodzi jeszcze kupka.

martap22 podajesz glukoze? mi tez doradziła tak położna ale lekarz mi zabronił dawac...za dużo słodyczy i nie jest wskazane...kiedyś tak matki robiły ale teraz odchodza od podawania glukozy...lepsze herbatki albo i nawet sama woda!a może mała zje za mało po kąpieli? ja Ci powiem co przeczytałam w fajnej książce i powiem Ci ze od tego czasu Oliwier mi przesypiał noce...na dwie godziny przed kąpielą dostawali posiłek, po kąpieli dawałam mu znowu butle tak żeby dojadł na maxa i ile chciał i potrzebował to tyle zjadł i spał...do rana!! jesli tak nie robisz to spróbuj moze akurat poskutkuje

reklama
Justyna-tak robie!mala je po 18 i pozniej ok.20 wypija 180ml kaszki a mimo to sie budzi ok.1 ale jak pisalam nie jest glodna. a wody jej nie daje bo mala nie lubi a poza tym soczki czy herbtaki tez sa slodkie a glukozy wsypuje malutko,tak tylko by bylo troszke slodkie.wiem ze mala po kapieli jest"zatankowana"pod sam korek ;Dale nie poradze nic na to ze sie ciagle budzi.dzis w nocy np. wypila tylko 20 ml.

Do góry