reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

a co mówi waga..

No mnie ta waga zadziwia.Znowu raz rośnie,raz maleje i teraz jest 0,5kg mniej. Nie martwię sie tym,bo dzidzia w takim razie podbiera ode mnie :laugh:

reklama
16 tydzień, i jak na razie nic - albo stoi w miejscu, albo waha się od pół kilo do 1 kilo w dól. Ważę 81 kg (BMI 27, jestem wysoka i mam mocną budowę ciała)

Zaczyna mnie to dziwić, bo z powodu złego samopoczucia (mdłości, zmęczenie itp) o wiele mniej sie ruszałam, jem więcej, no i na pewno podniosło mi się spożycie słodyczy (dość często mam na nie apetyt, a wcześniej wcale nie przepadałam). Więc nie wiem co się dzieje. CO wcale nie znaczy, że chciałabym przybierać na wadze. Partner uważa, że widocznie to TO zjada i spala te litry lodów Grycan (mmm), dlatego mi się nic odkłada. To naprawdę chyba jedyne wytłumaczenie. ;)

Lekarka ("państwowa", bo u tej niedawno byłam; do "prywatnej" w tym tygodniu) jest zadowolona, twierdzi, że to jest bardzo indywidualne, czasami mozna wcale nie przytyć, a nawet schudnąc, szczególnie w 1 i 2 trymestrze. (zwlaszcza jeżeli tak jak ja, ma się już wystarczająco "zapasów" w ciałku).

Mycha ja od poczatku ciązy mam juz 3,5 kg na plusie.
W poprzedniej ciązy przytyłam 22 kg (masakra). Teraz juz tak nie chce!!! Nigdy nie była typem bezsadełkowym - niestety genetycznie jest to uwarunkowane, taką budowe jak mam ja miała moja mama.
Teraz tylko uważam na to co jem, choc nie powiem że omijam słodycze szerokim łukiem, czasem cos z nich spałaszuję. Ale mam zamiar wziąć sie za siebie jak urodze już dzidziusia i go troszkę odkarmię (więc za jakieś ok. 1,5 roku, bo Krzysia karmiła piersia do pierwszych urodzinek) - mam tylko nadzieje, że tym razem przy karmieniu piersią zrzuce już pewien nadmiar kilogramków

u mnie w styczniu waga pokazała 72 a teraz jest 72,5 ale to dlatego że schudłam najpierw do 70 i dopiero niedawno zaczełam iść w góre. Z może zaczniemy zapisywać sobie nasza wage, powiedzmy 1 i 15 każdego miesiaca. będzie to bardzo adekwatnie pokazywac nasz przyrost. Ja moge zacząć :)
1 kwietnia - 72,5

reklama
Aga ja poprzednia ciąże zaczełamz wagę 66 kg a skończyłam 88 (22 kg) więc wiem jak to jest nosic taka ilosc kg, nie chcę tego wiecej ale wiadomo, jak bedzie to co ja poradze. Jak na razie wrócił mi apetyt na słodkie, normalnie w sklepie omijam łukiem te pułki bo czasem nie mogę sie im porzeć. Staram sie jednak z tym walczyć choc niestety czesto polegam :(

Do góry