reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

a co mówi waga..

Moja dzisiejsza waga to 67 kg to chyba dobrze nie?? ;D waga raczej dokładna bo duża elektroniczna która ważuy za 2 zł. w klinice do której chodziłam do gina!! ;)

reklama
A ja na dzień dzisiejszy przytyłam 4 kg. Tak dosyć szybko poszłam do przodu, a apetyt wciąż rośnie :)

No właśnie a ja chyba przez stres znowu prawie kg do tyłu ::)
Ra zdo przodu raz do tyłu ;)

U mnie okolo 55 kilo, maly chyba zaczyna intensywnie rosnac, bo jeszcze 2-3 tyg. temu moglam uchodzic za niezaciázona :) tak teraz juz jest zauwazalny!!! Moze bedzie z niego taki duzy chlop jak z jego taty??!!! ;D

no ja tez niestety za bardzo przytyłam już :( ważę już 9,5 kg więcej niż przed ciążą.. i apetyt niestety mi dopisuje.. w pierwszej ciąży przytyłam prawie 30 i robię wszystko aby tego uniknąć.. niestety nie bardzo mi się to udaje, mimo, zę jestem bardzo aktywna..

Wlasnie przed chwilka sie wazylam. :D Mniej wiecej wyglada to tak:
*przed ciaza - 68kg
*21.03. - 70kg
*25.04. (u lekarza) - 72kg
*10.05. - 75kg

Spory ten ostatni skok mojej wagi. :p

znalazłam specjalnie coś dla mam oczekujących bliźniat. Margolis pamietam że sie zastanawiałaś jak to jesdt z przybraniem w ciąży bliżniaczej na wadze a wiec tu mam coś dla ciebie:

Przez całą ciążę powinnaś utyć około 10–14 kg. Jeśli spodziewasz się bliźniąt, Twoja waga powinna powiększyć się jedynie o ciężar drugiego dziecka.
W pierwszych tygodniach ciąży przyrost wagi jest niewielki. Jeśli zdarzają Ci się mdłości, wymiotujesz, nie masz apetytu, możesz nawet schudnąć o 1–2 kg. Przeciętnie w pierwszym trymestrze kobiety tyją 3 kg, w drugim – 5–6 kg (po 1,5–2 kg na miesiąc), w ostatnim – 4–6 kg. Jednak u każdej kobiety może to wyglądać inaczej, trzymanie się ścisłych zasad nie jest możliwe.

...a ja jako mama bliźniąt obalam te mity :p w 20 tygodniu waga może osiągnąc (+12,oo kg)....coo za brednie wypisują....amatorzy jacyś ;) :p

reklama
Do góry