reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2023

Wczoraj zrobiłam watrobkę, jakoś w mięsnym mi się spodobała 😅 Mąż na wieczór natknął się na filmik, że watrobka ma dużo witaminy A i jest zakazana w ciazy. Kompletnie nie wiedziałam, ale myślę, że jednorazowe epizody chyba nam nie zaszkodzą:)
Wątróbka to podroby. I zgadza się powinno się unikać przede wszystkim w pierwszym trymestrze

reklama
Wątróbka to podroby. I zgadza się powinno się unikać przede wszystkim w pierwszym trymestrze
A ostatnio sie dowiedzialam ze moja znajoma zajadala się wątróbką w ciazy 😃 bo miała niska hemoglobinęi lekarz jej zalecił, także wszystko z umiarem prócz faktycznie surowe miesa i serów bez pasteryzacji. Ja tez na początku bałam się jeść ale tego co może zaszkodzić jest cała lista i najlepiej o chlebie i wodzie żyć cała ciąże 🙈🙈😄

Wczoraj zrobiłam watrobkę, jakoś w mięsnym mi się spodobała 😅 Mąż na wieczór natknął się na filmik, że watrobka ma dużo witaminy A i jest zakazana w ciazy. Kompletnie nie wiedziałam, ale myślę, że jednorazowe epizody chyba nam nie zaszkodzą:)
Tak mówią o wątrobce ale proszę Ciet, nie miej wyrzutow sumienia, od jednego razu na jakiś czas witamina nie skoczy w kosmos 😉🤗 ja tez smaze raz na jakiś czas jak mnie najdzie

Właśnie śmiałam się, że mama mi polecała watrobke , bo lekarka mnie straszyła,że plec męska odbiera nam dużo żelaza. Więc te starsze pokolenia żyją jeszcze w przekonaniu, że watrobka to idealna rzecz na wspomaganie diety :)

Właśnie śmiałam się, że mama mi polecała watrobke , bo lekarka mnie straszyła,że plec męska odbiera nam dużo żelaza. Więc te starsze pokolenia żyją jeszcze w przekonaniu, że watrobka to idealna rzecz na wspomaganie diety :)
Bo tak jest wątróbka ma witaminę A i trzeba uważać nie jesc jej w nadmiarze ale jest bardzo zdrowa ;) kobieta w ciąży na niedobory zaleca się w małych ilościach,ja jem raz na miesiąc z 3 kawałki dobrze wysmażone bo mój lekarz zaznsczyl żeby była wysmażona i nie krwista

Mam do was pytanie , czy doskwierają wam w ciazy jakieś bakterie ?? Mialam pod koniec grudnia posiew z szyjki i wyszla e coli, liczne kolonie. Ja próbuje jedną wyleczyć, ale nie idzie mi to za dobrze. Antybiotyk nie zadziałał... lekarka mnie straszyła infekcja wewnatrzmaciczną i nowa fobia aktywowana.

reklama
Do góry