reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2023

No zaczęłam czytać w aucie, ale mam chorobę lokomocyjną i mnie zemdlilo, a teraz czekam w kolejce do restauracji, bo jestem mega głodna 😂😂 Tak na szybko - dziś 13+1, więc coś mi dzidzia przyspieszyła. Wszystko okej, serduszko 167 (nie wiem, czy to nie za dużo?). Lekarz taki mruk 😅 Ale co do płci, to wydaje mu się, że dziewczynka, więc mąż się do mnie nie odzywa 😂😂😂 Fotki wstawię, jak wrócę. Mogliśmy nagrać filmik za 90 zł, więc nie mogę się doczekać aż go odtworzymy. 🙊 Pokaże Wam też wymiary obwodu głowy, bo takie poniżej średniej są, ale lekarz też nic nie mówił 🤷🏻‍♀️ Jedynie mam jakąś kreskę w macicy, niezagrażająca dziecku, ale nie wie co to jest - do obserwacji. 😁 To tak na szybko. Dzięki za trzymane kciuki ❤️❤️❤️ USG miałam przez brzuch. Bobo odbijało się nóżkami, ale tak to mało ruchliwe 🤣

A no i 7 cm szczęścia ❤️
gratulacje 🥰
A propo ruchów dziecka, chyba jest za małe żeby jeszcze cokolwiek czuc? Bo dzisiaj mnie tak kłuło z jednej strony i jakby tak dotykało od środka i tak się zastanawiam 🤔 pewnie to takie rozciąganie

reklama
No zaczęłam czytać w aucie, ale mam chorobę lokomocyjną i mnie zemdlilo, a teraz czekam w kolejce do restauracji, bo jestem mega głodna 😂😂 Tak na szybko - dziś 13+1, więc coś mi dzidzia przyspieszyła. Wszystko okej, serduszko 167 (nie wiem, czy to nie za dużo?). Lekarz taki mruk 😅 Ale co do płci, to wydaje mu się, że dziewczynka, więc mąż się do mnie nie odzywa 😂😂😂 Fotki wstawię, jak wrócę. Mogliśmy nagrać filmik za 90 zł, więc nie mogę się doczekać aż go odtworzymy. 🙊 Pokaże Wam też wymiary obwodu głowy, bo takie poniżej średniej są, ale lekarz też nic nie mówił 🤷🏻‍♀️ Jedynie mam jakąś kreskę w macicy, niezagrażająca dziecku, ale nie wie co to jest - do obserwacji. 😁 To tak na szybko. Dzięki za trzymane kciuki ❤️❤️❤️ USG miałam przez brzuch. Bobo odbijało się nóżkami, ale tak to mało ruchliwe 🤣

A no i 7 cm szczęścia ❤️
Gratulacje! Syn miał chyba też mały obwód głowy a wszystko jest w porządku, daj znać potem jaki wynik u ciebie ja poszukam mojego starego wyniku 🙂

Na ryzyko przedwczesnego porodu u mnie przy opisie pappy z poprzedniej ciąży tak było
A słyszałyście aby pappa była niższa w ciąży z chłopcem? Słyszałam już taką teorię i w ciąży z synem też miałam problem z pappa, więc teraz obstawiam że też będzie syn...

To i ja się wypowiem o forum zamknietym, bo na takim byłam w poprzedniej ciąży.
Jestem tu nie od poczatku i w sumie nawet nie wiem od kiedy. Coś pisze by wesprzeć inne dziewczyny i też lubię jak nie jestem pomijana w moich pytaniach.
Nie wiem jaka miara jest by być w zamknietym forum -wogóle to chyba kazdy może takie otworzyć i zaprosić inne osoby wiec takich for może być kilka; i nie wiem czy do pierwszego będę zaproszona. Nie pogniewam się jeśli nie, a jeśli tak to będę zaszczycona.
Sama nie piszę o sobie dużo, bo nie lubię jak czyta każdy kto wejdzie, a nie raz łapię się, że chciałabym coś takiego priv napisać, ale codzień wchodzi ktoś nowy i nie ogarniam powoli nowych osób -niestety. Moich plenatarnych wyników i foto bobo też nie dałam, bo to nie grupa zamknięta.
Na zamkniętej czułabym się lepiej i mogła wrzucić foto, tu nie.
Mogę tylko podpowiedzieć, że na grupie priv nie powinno być dużo osób, bo idzie się pogubić. U nas było wtedy z 50 osob, a z 20 pisało regularnie. Docelowo osoby co nie pisały na priv były usuwane. Było nas mało, miluto było pisać, kameralnie, wiedziałam kto skad jest, co robi, jak sie czuje, wyglada, i cudnie wspominam dziewczyny 🥰
Nikt nie powinien się gniewać, że nie został zaproszony na priv -może sobie sam priv otworzyć i będzie sam wybierać kogo chce w nim mieć. Taka prawda.

Ja z kolei muszę powiedzieć od siebie, że przez brak wątku prywatnego i ogrom widomości nie jestem w stanie na bieżąco śledzić wszystkiego tak jak bym chciała. Jeszcze do końca zeszłego roku dawałam radę, ale teraz wiadomości robi się po kilkanaście-kilkadziesiąt dziennie. Po pracy jak wracam zajmowało mi to bardzo dużo czasu, żeby wszystko nadrobić, aż w końcu odpuściłam i sprawdzam widomości raczej na bieżąco i jak mam coś powiedzenia to piszę. Czasem jednak ciężko się wstrzelić w środek konwersacji.
doskonale to rozumiem ale dałaś się nam poznać i o to w.tym wszystkim chodzi

mnie zapisali na 21tc bo podobno najlepiej wykonywać po 20tc
Ok no trudno, niech i będzie w takim razie ten 8 marca, chociaz brzmi to jak wieczność. Apropo, po prenatalnych (4.01) mówiłam że czuje że tydzień się nie będę stresować a potem znowu coś sobie ubzduram i proszę dzisiaj już chodze i myślę czy na pewno wszystko w porządku 🤦🤦

reklama
Napisałyście o naleśnikach i mi ślinka cieknie - mi! Tej, która do naleśników na słodko zawsze była ostatnia 🤣 a ch... też sobie nasmażę, a co! 😅 a co do wątku prywatnego, każda z nas ma swoje życie, większość ma dzieci a mimo wszystko znajdują czas, żeby coś tu naskrobać, poza tym każda z nas ma obawy czy wszystko przebiegnie pomyślnie, niestety niektóre dziewczyny pożegnały się z nami właśnie z tego powodu, że to koniec. Mi tez jest czasem ciężko nadrobić forum, a czasami sama mam tak aktywny dzień tu, że tworzę kolejne str do czytania. 😅 @laurka95 super wieści❤️ mi też na prenatalnych powiedział, że mam jakąś dziwną strukturę/zgrubienie w macicy, ale jak zaznaczył - ciąża tworzy czasami rzeczy niezbadane i nie ma się czym niepokoić :)

Do góry