Ja to jestem w szoku, że tak dostajecie te wynikiJak ja Cię rozumiemja już żałuję że mam te wyniki
![]()

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja to jestem w szoku, że tak dostajecie te wynikiJak ja Cię rozumiemja już żałuję że mam te wyniki
![]()
Ja to jestem w szoku, że tak dostajecie te wynikija dostałam po wszystkim pięknie podsumowane 1: ilu jest prawdopodobieństwo tego czy tamtego i już
![]()
Ja liczę tak jak Ty, mój gin również. A mam dwie apki na telefonie, w jednej jestem na 11 tc, a w tej drugiej na 10 tcmi siw wydaje, ze tak. Jak sobie liczycie tygodnie? Ja dziś jestem 12+0 i ja zakładam, ze to początek 13 tygodnia, ale wiem, ze lekarze licza skończone tygodnie..
Nie czytaj tego. Na wynik ma wpływ mnóstwo rzeczy. Wiek, waga, wzrost etc. a i tak najważniejsze jest usg. Ja na popełniłam ten błąd i czytałam i było MNÓSTWO przypadków gdzie przy złych wynikach pappy były zdrowe dzieciaczki. A zacznijmy od tego ze nie wiemy czy masz złe czy dobre bo to już musi zinterpretować program komputerowy i lekarz.To wg wyliczen tych kalkulatorów mam duże ryzyko zespołu Downa
Na cholerne ja robiłam tą Pappe... Jak usg będzie dobre to ta pappa mi mocno skoryguje i będę miała duże ryzyko, jestem pewna tego![]()
dokładnie. Od interpretacji tego wyniku jest lekarz.Nie czytaj tego. Na wynik ma wpływ mnóstwo rzeczy. Wiek, waga, wzrost etc. a i tak najważniejsze jest usg. Ja na popełniłam ten błąd i czytałam i było MNÓSTWO przypadków gdzie przy złych wynikach pappy były zdrowe dzieciaczki. A zacznijmy od tego ze nie wiemy czy masz złe czy dobre bo to już musi zinterpretować program komputerowy i lekarz.
Stawka i tego i tego to średnia z 12 m-cy, nie wiem jak jest przy zmianie pracodawcy. U mnie była zmiana umowy, nie stanowiska i tak mialamSłuchajcie, wiecie jak jest przeliczane L4 ciążowe w momencie zmiany umowy? Jeśli podpisuję aneks odnośnie nowego stanowiska albo nowego wynagrodzenia to nadal to się liczy średnia z iluś miesięcy wcześniej? Czy jest tak jak z macierzyńskim, że stawkę nie bierze się ze średniej tylko z podstawy z nowej umowy?
Dokładnie, u mnie na SORze doszukiwali się przyczyny wysokich leukocytów, ok 32tys. a norma do 10tys., a nikt nie dał mi dojść do słowa ze to skutek uboczny od Accofilu i tak może byćdokładnie. Od interpretacji tego wyniku jest lekarz.
Może słaby przykład, ale podobnie jest z głupia morfologia. Wyjdzie ci ze coś masz z aduzo i odrazu internet przypisuje ci mnóstwo chorób, podczas gdy jesteś zupełnie zdrowa. Nie sprawdzaj, nie analizuj, bo wynik ten interpretuje lekarz łącznie z usg.
Kurczę, współczuję sytuacjiA ja dziewczyny nie wiem czy w ogóle pojadę na to prentalne jutro. Mój mąż z piesem ma być na 16 na kroplówce i z 2h lekko leci ta kroplówką, więc nie da rady ze mną pojechać. Reszta rodziny na pogrzebie będzie. Jeszcze na moją przyjaciółkę liczę bo ma auto u mechanika i może na jutro zrobią. Dzwoniłam żeby przełożyć te prenatalne ale kobita mi powiedziała że w tym tygodniu nie mają miejsc już a ja jestem już 12 tc i mam dać znać do wieczora czy będę czy nie. Jeszcze mój mi wyskoczył że pies na jego głowie jest bo ja sobie w pracy siedze i mam wszystko gdzies i że pies jest teraz najważniejszy a każde USG jest ok i jechać na prenatalne to nie trzeba. Powiem wam że poczułam się jak śmieć. Bo wie jak się bałam tych prenatlanych i jak ważne było żeby to on był ze mną. A siedzę od rana w pracy i płacze bo tu pies, tu wujek tu komplikacje z tymi prenatalnymi. I też mi nie jest łatwo a jemu się wydaje że po mnie to spływa.