reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2021

reklama
Cześć dziewczyny,
Czytałam nieśmiało Wasze wypowiedzi od 2 tygodni, ale postanowiłam, ze przywitam się z Wami dopiero jak bd miała usg i potwierdzona w 100% ciąże :)
Dzisiaj miałam badania, termin porodu to 20.06.2021, wg usg wychodzi 6 tydzień i 3 dzień 🥰
Dodatkowo odrazu na wstepie mam pytanie o Wasze TSH w ciąży ? Nigdy nie miałam problemu z tarczyca, aż tu nagle dostaje wyniki z podwyższonym Poziomem TSH 3,03 Ulu/ml, gdzie robiłam badania 3 tygodnie wcześniej i miałam wtedy 1,5 Ulu/ml. Jest to moja pierwsza ciąża wiec trochę panikuje, powiedzcie mi jest czym się martwić ?:(
Cześć :)
Gratulacje :)
Co do tsh najlepiej idz do endokrynologa ktory przepisze Ci leki :) Ginekolog tez powinien chociaz ja osobiście wolę jak robi to endo :)
Tsh szybko spada jesli masz dobrze ustawiona dawke leku wiec spokojnie :)

Ja mam córcie Polę, rocznik 2012. Wszyscy straszyli mnie,że co druga to Pola a w klasie jest tylko 1 😛
Jeśli chodzi o wybór imienia to tak bardzo czuję że to będzie chłopak,że nie zastanawiamy się nad imieniem dla dziewczynki 🙈 no i chłopak będzie Kamil, jak Tatuś 😉
Mi się to mega podoba jak syn i ojciec maja takie same imiona :)

Cześć dziewczyny,
Czytałam nieśmiało Wasze wypowiedzi od 2 tygodni, ale postanowiłam, ze przywitam się z Wami dopiero jak bd miała usg i potwierdzona w 100% ciąże :)
Dzisiaj miałam badania, termin porodu to 20.06.2021, wg usg wychodzi 6 tydzień i 3 dzień 🥰
Dodatkowo odrazu na wstepie mam pytanie o Wasze TSH w ciąży ? Nigdy nie miałam problemu z tarczyca, aż tu nagle dostaje wyniki z podwyższonym Poziomem TSH 3,03 Ulu/ml, gdzie robiłam badania 3 tygodnie wcześniej i miałam wtedy 1,5 Ulu/ml. Jest to moja pierwsza ciąża wiec trochę panikuje, powiedzcie mi jest czym się martwić ?:(
Ja w pierwszej ciazy nralam euthyrox i teraz w 3 tez jako ze moj ginekolog to tez endokrynolog to mi przepisal euthyrox 25 tez mialam tsh jakos ponad 3

Dzień dobry wszystkim :) Ja już stoję przed przychodnia żeby oddać krew do badań. Jest od 7:30 a ja stoję tu juz godzine wczesniej bo ostatnio o 7:30 bylo tu juz z 50 osób lekko 😱 A pierwszeństwo maja tu kobiety w widocznej ciazy....
Czuje się fatalnie, pusty żołądek, nie spałam od 3 i walczę ze sobą żeby nie wymiotować 🤢

Cześć dziewczyny,
Witaj :) o tsh dziewczyny już wszystko napisały ;) nie ma się czym denerwować ale idź szybko do Endo i on dobierze odpowiednie leki :)

Dzień dobry wszystkim :) Ja już stoję przed przychodnia żeby oddać krew do badań. Jest od 7:30 a ja stoję tu juz godzine wczesniej bo ostatnio o 7:30 bylo tu juz z 50 osób lekko 😱 A pierwszeństwo maja tu kobiety w widocznej ciazy....
Czuje się fatalnie, pusty żołądek, nie spałam od 3 i walczę ze sobą żeby nie wymiotować 🤢
Biedna... Współczuję tego stania i czekania. A już szczególnie po nieprzespanej nocy i z mdlosciami.... weź wypnij brzuch, to może Cię wpuszcza :p

Witaj :) o tsh dziewczyny już wszystko napisały ;) nie ma się czym denerwować ale idź szybko do Endo i on dobierze odpowiednie leki :)

Biedna... Współczuję tego stania i czekania. A już szczególnie po nieprzespanej nocy i z mdlosciami.... weź wypnij brzuch, to może Cię wpuszcza :p
Już po badaniach 😎 wyniki dopiero za 5 dni roboczych :/ No ale cóż poczekam jak mam je miec za free 😂😂

Biedna oby szybko poszło... Która jesteś w kolejce?

Co do tsh też mam 3,2 ale gin mówi że spokojnie nie ma co panikować i mam zrobić jeszcze raz i ft4 bo też ponoć ważne i wtedy będziemy radzić 😊

Z imion dla chłopca podoba nam się Marcel lub Tymon, a dla dziewczynki pomysłów brak...

Kurcze chodzę spać z kurami i rano i tak wstaje jak zombi, dawno tyle nie spałam 😂

Cześć w czwartek 😄
Jak dwa lata temu powiedzialam Kamilowi o moim pomyśle to nie przyjął tego tak entuzjastycznie. Mimo,że jego kolega jest Grzegorz, syn również i ojciec 😉 tym razem jest inaczej. Jak sie dowiedział,że jestem w ciąży to też od razu stwierdzil, ze bedzie to Junior 🤪
Do Kamila chyba 2 razy w życiu powiedzialam po imieniu więc będzie śmiesznie mówiąc to non stop 😄

Druga sprawa. Wam też się non stop odbija? 😅

reklama
Cześć w czwartek 😄
Jak dwa lata temu powiedzialam Kamilowi o moim pomyślę to nie przyjął tego tak entuzjastycznie. Mimo,że jego kolega jest Grzegorz, syn również i ojciec 😉 tym razem jest inaczej. Jak sie dowiedział,że jestem w ciąży to też od razu stwierdzil, ze bedzie to Junior 🤪
Do Kamila chyba 2 razy w życiu powiedzialam po imieniu więc będzie śmiesznie mówiąc to non stop 😄

Druga sprawa. Wam też się non stop odbija? 😅
Taaaaak! Odbija mi się non stop, chodzę i bekam jak 🐷 ...

Do góry