reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

u nas tolka póki co twardo na plecach śpi, więc ma tę szmatkę pod głową i sobie miętosi misia tylko. ale tej nocy znalazłam szmatkę wraz z misiem rzuconą w najdalszy kąt łóżeczka więc się trochę przestraszyłam. z drugiej strony nic sobie nie zrobi jak ma taki odrzut. ze smoczkiem jest podobnie, znajduję go baaaardzo daleko od buzi ;)

reklama
Cornelka, moja koleżanka szyje takie zabawki. Połowę taniej :) Mogę Ci dać namiary :)
Anieli uszyła kotka - z metkami, grzechotką i z szeleszczącym pyskiem. Jest uwielbiany :) Jak dzieci posną, to wkleję zdjęcie :)

Możesz sobie wybrać materiał, rodzaj zwierzątka itp. ;)

Cornelka, moja koleżanka szyje takie zabawki. Połowę taniej :) Mogę Ci dać namiary :)
Anieli uszyła kotka - z metkami, grzechotką i z szeleszczącym pyskiem. Jest uwielbiany :) Jak dzieci posną, to wkleję zdjęcie :)

Możesz sobie wybrać materiał, rodzaj zwierzątka itp. ;)

ja tez poprosze:)

Lewek ja dlatego zrobiłam taki myk że kołdra jest podwinięta pod małego i ta dolna czesć po bokach wciśnięta w szczebelki więc się nie zaplacze bo pod kołdre cały nie wpadnie- jeżeli już tylko sie rozkopie

Nasz kotek jest taki:
60701316_2013-01-17_12.23.12.jpg
Trochę wyblakły, bo zdjęcie z komórki ;)

To jedna z pierwszych jej zabawek - jeszcze na starej maszynie szyta. Teraz są o wiele bardziej różnorodne i pięknie wykończone. I robi cuda takie jak np. stojąca lalka :)

A tu Aniela z kotem jakiś czas temu:

_DSC0271kot2.jpgkot.jpg

Ooo pewnie Ewa, że poproszę namiary. Co prawda kliknęłam już na lwa ale w przyszłości coś chętnie u Twojej koleżanki zamówię. Bardzo fajny ten kotek, ale Aniela fajniejsza :p

U nas ulubioną przytulanką jest owieczka, a jak zasypia to najbardziej kręci go ... metka :-D Leży i ja maca ( metkę, nie owcę ;-) ) i tak powoli odpływa. Stąd pomysł na zabawkę z metkami, Leoś jak ją zobaczy pewnie będzie w raju :-D

I od kiedy zaczał się podczas snu przekręcać na brzuszek i tak spać to zabieram pluszaki jak zaśnie, bo tez się boję, że zaśnie buźką na owcy i się przydusi.

Cornelka, Franek do tej pory śpi z kocykiem z metką. Ma swój ulubiony. Przykrywamy go kołdrą, bo kocyk niemowlęcy i do pępka mu sięga ;) Ale w ręce musi być. Bez niego nie zaśnie!
Jest zawsze akcja z praniem, bo trzeba tak wycyrklować, żeby na drzemkę i na wieczór był dostępny ;)
Muszę chyba drugi taki koc kupić, bo jak ten gdzieś zginie, to będzie apokalipsa... Tylko czy ten nowy zaakceptuje - jego metka już wytarta strasznie jest.

A Aniela taka sama. Musi mieć tetrę albo kawałek kocyka w ręce, bo nie zaśnie ;)

A my mamy smoka Wubbanub z małpką i moje dziecko go uwielbia. Pomijam fakt, że testowaliśmy wszystkie smoczki i żaden mu nie odpowiadał, to on uwielbia tą maskotkę. Tarmosi i miętosi jak zasypia, bawi się nią jak nie śpi, sam sobie chwyci jak jest koło niego i wsadzi do paszczy :) czasami nie smok a ogonek :) Tarczka jest też silikonowa, więc jak przyjdzie oduczanie od smoka, to smoka wytnę i sama tarczkę będzie gryzł, bo i teraz służy jako gryzak, a potem zostanie sama małpka, bo darzy ją miłością ogromną. No i żyrafka Zośka jest hitem :)

Czy któraś mama nie potrzebuje? okazało się, że dostałam taką z wózkiem a ja sierota kupiłam nową... www.allegro.pl/folia-przeciw-deszczowa-mutsy-deluxe-i2959645046.html

Ostatnia edycja:
Chyba kupię ten inhalator jest szybszy i cichszy niż te co polecają milionka i irisson i ma maskę dla niemowląt a nie tylko dla dzieci, chyba, że jeszcze jakies sugestie ?
Inhalator dla dzieci i niemowląt OMRON C-801 KD (2957061164) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

A ten jest ciut głośniejszy i ciut wolniejszy ale to phillips
http://allegro.pl/inhalator-philips-family-maseczka-dla-niemowlat-i2915654759.html
aaaa nie znoszę wybierać

i jeszcze ten
http://allegro.pl/inhalator-dla-dzieci-intec-cn-02wf-pingwin-kurier-i2939446766.html

pomóżcie !!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Ten ostatni bym odpuściła. Jeśli ten pierwszy dziewczyny mają, to bym ten brała jak sprawdzony. Philipsa mają znajomi, też chwalą. Ale raczej bym przy tym pierwszym bym optowała :)

Do góry