reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

Mea przemyłam od razu momentalnie, zadzwoniłam na ostry dyżur, powiedzieli, żeby przyjechać z dzieckiem jak najszybciej. Ubraliśmy go, wsiedliśmy do samochodu i w 3/4 drogi patrze na niego.... a wszystko zniknęło. Opuchlizna i bąble zniknęły, więc jednak zmycie tego pomogło. Więc zawróciliśmy, teraz mały już śpi w łóżeczku, nic go już nie swędzi i oprócz starej dobrej wysypki nie ma nic więcej. Jutro napiszę maila do przedstawiciela handlowego , że jednak to co piszą na ulotce mija się z prawdą, bo krem może powodować reakcje alergiczne. Co za paranoja... żeby dostać takiej silnej reakcji alerg. na krem, który ma przeciwdziałać alergii... ehhh, ale się strachu najadłam, masakra, myślałam , że umrę normalnie jak widziałam jak mu twarz puchnie w oczach....... :((((((
O Jezu. Jak dobrze, że już jest OK!

reklama
Cześć Dziewczynki!
Michałku od Nessi sto lat z okazji ukończenia czterech miesięcy! I dla wszystkich dzieciaczków, które w ostatnich dniach skończyły także 4 miesiące najlepszego od nas:)
A moja Ala dzisiaj kończy 5 miesięcy, ale ten czas leci!
Nareszcie po kilku dniach nadrobiłam zaległości:)
Z tego co mi utkwiło w pamięci to:
monia super, że Hania jednak słyszy!
dagmar mam nadzieję, że Amelce astma odpuści!
Było coś o bioderkach, my byliśmy już dwa razy. Ogólnie bioderka ładne, tylko w jednym jest za mało punktów kostnienia i mamy zwiększoną dawkę wit. D i absolutnie mamy nie stawiać Niuni. Następna kontrola pod kątem tego kostnienia jak Ala zacznie stawać.
Wstawanie... kiedyś Ala spała do ósmej, potem do siódmej a ostatnio potrafiła wstać przed szóstą (jak dla mnie masakra). Jak widać kobieta zmienną jest:)
Poza tym ze skórą już u nas lepiej. Jeszcze trochę jest szorstka, ale dostrzegam poprawę. No i Kochane mam pytanie: moja Ala nie śmieje się na głos:( Raz jej się zdarzyło w ubiegłym tygodniu i nie wiem czy mam się tym bardzo niepokoić. Ogólnie śmieje się tak szeroko, że aż jej się nos marszczy. Gada sobie, piszczy z radości, ale nie śmieje się w głos i co z tym zrobić?
No nic postaram się jeszcze dziś usiąść do kompa, a tymczasem lecę kąpać Niunię! Pozdrawiamy!

A i jeszcze sobie przypomniałam:
Purchawka to się strachu najadłaś. Dobrze, że Małemu przeszło!
magda85 widzę, że Ala z Damiankiem jak na parę przystało mają podobne zachowania: oboje się budzą jak się widno robi na dworze hihi. Już się boję, co będzie jak o 5tej zaświeci słońce:) Wczoraj było pochmurno to pospała do 8ej.
Cherie dziękujemy!

marta a co Twój brat trenuje?

a ja dzis byłam u fryzjera i jestem blond:)
Pochwal się swoim nowym wygladem:tak:

A mój brat w reprezentacji był w short tracku, łyżwiarstwo szybkie;-) później zajął sie kulturystyką ech... a teraz szybkie auta lubi;-) Tydzien temu nowe cacko sobie kupił- lotusa.
Cześć Dziewczynki!
Michałku od Nessi sto lat z okazji ukończenia czterech miesięcy! I dla wszystkich dzieciaczków, które w ostatnich dniach skończyły także 4 miesiące najlepszego od nas:)
Nareszcie po kilku dniach nadrobiłam zaległości:)
Z tego co mi utkwiło w pamięci to:
monia super, że Hania jednak słyszy!
dagmar mam nadzieję, że Amelce astma odpuści!
Było coś o bioderkach, my byliśmy już dwa razy. Ogólnie bioderka ładne, tylko w jednym jest za mało punktów kostnienia i mamy zwiększoną dawkę wit. D i absolutnie mamy nie stawiać Niuni. Następna kontrola pod kątem tego kostnienia jak Ala zacznie stawać.
Wstawanie... kiedyś Ala spała do ósmej, potem do siódmej a ostatnio potrafiła wstać przed szóstą (jak dla mnie masakra). Jak widać kobieta zmienną jest:)
Poza tym ze skórą już u nas lepiej. Jeszcze trochę jest szorstka, ale dostrzegam poprawę. No i Kochane mam pytanie: moja Ala nie śmieje się na głos:( Raz jej się zdarzyło w ubiegłym tygodniu i nie wiem czy mam się tym bardzo niepokoić. Ogólnie śmieje się tak szeroko, że aż jej się nos marszczy. Gada sobie, piszczy z radości, ale nie śmieje się w głos i co z tym zrobić?
No nic postaram się jeszcze dziś usiąść do kompa, a tymczasem lecę kąpać Niunię! Pozdrawiamy!

Wszystkiego najlepszego dla Ali!!!!

No i nie ma sie co przejmowac, że nie śmieje się na głos, mojego też trzeba nieźle rozśmieszyć żeby śmiał sie głosno, a tak naprawdę udaje się to tylko Antkowi, na jego widok Piotrus aż skacze;-)

ja mam to samo...mój mi niedawno kupił okurzacz ,która sam sprząta ,bo stwierdził,że pół życia zmarnuje na latanie ze zwykłym :D...no i powiem wam ,że rewela ! tak dokładnie to ja sama zwykłym odkurzaczem nigdy nie posprzątałam...włączam go jak wychodze na spacer a on śmiaga po całym mieszkaniu...ja wracam wszytsko odkrzone ...zostaje tylko zmyś mopem i już....he he mopa tez chciał kupić ,ale stwierdziłam ,ze to już przesada , bo kosztują te gadzety sprzatające majątek ...

miałam przez jeden dzień takie cuś sprzątające :-) fajna sprawa :-) ale jakoś nie do końca do mnie przemówiło
a050.gif
za to chwale sobie H2O mopa :-) co prawda nie myje sam, ale przynajmniej myje czysto i samą wodą bez chemii co przy moich alergikach mnie cieszy ;-)

magda85 pokaż zdjęcia w nowej dryzurze! :-D

moka myśle że to nic złego :-) moja córa się też nie śmiała.. po prostu dzieci są różne, jedne cieszy wszystko i z wszystkiego się śmieją, inne mają troszke inny charakter, temperament i się tak nie śmieją ;-)

:) sie wzruszyc można:)
my dzis wstalismy o 7.15 jakos się nie wyspałam, a mały teraz sobie drzemie i odsypia cwaniak jeden:)
idę dzis do fryzjera zrobic odrosty, a mały zostaje z Babcią i ciocią i wujkiem (bliźniaki lat 10z:p ) kurcze nie mam pomysłu na buty do drugiej kiecy, jeszcze stanik musze kupic..przez te moje cyce znienawidziłam zakupy:( czy któras z karmiących mam tez ma taki problem?
za miesiąc mamy chrzciny i ślub, kurcze jak ten czas pędzi..lista gości już prawie zamknieta. pewnie będzie stresik niemały:) już na cywilnym było ciężko:) ale jak weszłam do urzędu stanu cywilnego to wszystko odpuściło, za to złapało mojego J:) aż musiałam na niego nakrzyczeć, żeby się uspokoił:) a i tak na ślubie podczas zakładania obrączki wziął swoja, zamiast moja i trzyma, ja mu mówię kochanie nie ta obrączka..powtórzyłam mu 3 razy (on uparcie twierdził, że trzyma dobrą, bo swoja:) ) dopiero pani urzędniczka mu zwróciłą uwagę, to się ogarnął:) ale było fajnie!
Hehe niby śmieszne, ale ja się strasznie boję, że palnę jakąś gafę..:p

wszystkiego nalepszego dla Ali:) i całusy od Damiana:)

magda85 widzę, że Ala z Damiankiem jak na parę przystało mają podobne zachowania: oboje się budzą jak się widno robi na dworze hihi. Już się boję, co będzie jak o 5tej zaświeci słońce:) Wczoraj było pochmurno to pospała do 8ej.

hehe:) mam nadzieje, że im sie odwróci!! bo ja nie chcę wstawać o 5 albo o losie o 4:)!!

zaglądaj cześciej! chyba, że moja synow tak daje popalić, że czasu brak:)

marta, mika fryzury nie zmieniałam, zapuszczam do ślubu:) tylko odrosty robiłam, jakoś lepiej się czuje w blondzie:)

my też mamy H2O ale ja użyłam go chyba ze dwa razy, jakoś u nas sie nie sprawdza.

reklama
Hehe niby śmieszne, ale ja się strasznie boję, że palnę jakąś gafę..:p

hmm..ale takie rzeczy sie fajnie wspomina:)
ważne, żebys nie powiedziała "..ze Cię nie dopuszczę aż do śmierci.." hehe kumpela była na takim slubie, co panna młoda tak powiedziała:) mi sie wydaję, że goście wiedza, że to mega stres jest, więc będą wyrozumiali:)

Do góry