reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
Jaki super piesek! Zawsze chciałam ze schroniska.. Kurcze tylko w życiu bym tam nie poszła bo zbyt wrażliwa jestem:(

wiesz co tez tak myslałam..że jestem za wrazliwa, ale kiedy zaczęłam tam chodzic (wolontariat) to zrozumiałam jak wiele robie dla tych psów..a oglądac zdjęcia psów z nowych domów- bezcenne..nie ma najlepszych adopcji, wszystkie sa wspaniałe, ale moim wielkim sukcesem było znalezienie domu dla psa Morusa stary, ślepy pies mieszka teraz w Norwegii z suczka tez z gdańskiego schroniska:)

No i jeszcze zapomnialam wam napisac ze dzis musze isc do gina:tak:kurka sama nie wiem co jest grane,tak jakby mnie kuło,smyralo czy jakos tak w pi... wiec nie wiem czy ta moja spiralka sie czasami nie obsunela albo czy czasami cos sie tam niedobrego dzieje:wściekła/y:kuz.wa znowu wydatek:wściekła/y:no i kurcze najgorsze to czekanie w kolejce....zadzwonie dzis do niego i zapytam czy mnie gdzies nie wcisnie bez czekania;-)moze sie uda;-)
No widzisz a ja mam inny problem..... Z drugiej strony. I to już od jakiegoś miesiąca. Przy robieniu ''e e'' boli mnie normalnie odbyt, tak jakby za ciasno było a kurde jakoś wcześniej problemów nie było. Mam wrażenie, że mnie za każdym razem obciera 'e e' jak robię, normalnie boli:(

Ja dziś chciałam po receptę na plastry jechać, ale muszę do pon. zaczekać bo dziś od 14 przyjmowała a ja mam ginkę w innej miejscowości od mojej i jak rano tam byłam tak potem mi się już nie chciało jechać.

Jaki super piesek! Zawsze chciałam ze schroniska.. Kurcze tylko w życiu bym tam nie poszła bo zbyt wrażliwa jestem:(

ja mam obydwa psy ze schroniska, kiedyś pracowałam tam jako wolontariuszka. co się naoglądałam to tylko ja wiem...
na telefon alarmowy RSOZ zadzwoniła kobieta z prośba o pomoc dla maltretowanego psa. tydzień wcześniej wpadł pod samochód, został ranny, miał złamaną tylną łapkę. właściciel nie udzielił mu żadnej pomocy, nie zawiózł do weterynarza, po tygodniu doszedł do wniosku, że jak mu przez tydzień samo nie przeszło, to mu już nie przejdzie i czas go dobić. zawołał kulejącego psa do stodoły, zawiązał mu do obroży (obroża to sznur konopny czterokrotnie obwiązany wkoło szyi) sznurek od snopowiązałki, przytrzymał psa i uderzył orczykiem w głowę. pies stracił przytomność. gdy tam przyjechaliśmy w zaroślach, pod walącym się płotem, leżało nieprzytomne zwierzę, dawało jednak nikłe odznaki życia.
ogromny krwiak w okolicach czaszki, pęknięcie czaszki, obrzęk mózgu, złamanie otwarte kończyny tylnej z martwicą kości, łapka miała iść do amputacji.
ale się dzielny wylizał.

a policja jak przyjechała tak odjechała i zostawiła nieprzytomnego psa z tym potworem... brak słów.

Zajrzyjcie na ten profil użytkownika na youtube, ma zdjęcia z katastrofy w smoleńsku:-(
YouTube - Kanał użytkownika ProMediaArts

coś strasznego... :-(

reklama
Do góry