reklama
kulkaPrzytulka
Fanka BB :)
Wszystkie zdrowe? jupi!!
Margo, a jak robiłaś tą pierś w maślance?długo moczyłaś? i co potem?
Margo, a jak robiłaś tą pierś w maślance?długo moczyłaś? i co potem?
Ostatnia edycja:
Margo25
Kulka włożyłam ją do maślanki na jakieś 30 min i zasypałam ziołami prowansalskimi, ale możesz zasypać czym chcesz np.curry itp. Ja akurat miałam ochotę z ziołami. Piekłam w folii alum. ok 35min.
Aniolek ja czasem spoglądnę na te wymienniki, ale uważam, że one nie są do końca zgodne z prawdą. Jakbym tyle zjadła co jest czasem tam napisane to bym miała wysadzony cukier w kosmos.
Dziewczyny, zdołowałam się dziś z rana Cukier 96 mimo kolacji w okolicach 24 i wcale nie czułam głodu. Chyba się w piątek skończy insulinką
Aniolek ja czasem spoglądnę na te wymienniki, ale uważam, że one nie są do końca zgodne z prawdą. Jakbym tyle zjadła co jest czasem tam napisane to bym miała wysadzony cukier w kosmos.
Dziewczyny, zdołowałam się dziś z rana Cukier 96 mimo kolacji w okolicach 24 i wcale nie czułam głodu. Chyba się w piątek skończy insulinką
Margo nie martw się, a może właśnie na tą ostatnią kolację zjadłaś coś nowego? i przez ten cukier z rana taki.
Co do wymienników to też mam takie odczucia,że jakbym tyle zjadła to cukier bym chyba miała 200, ale czasem się stresuję że tego nie przestrzegam i czy czasem za mało węglowodanów nie jem,ale to takie moje schizy
Co do wymienników to też mam takie odczucia,że jakbym tyle zjadła to cukier bym chyba miała 200, ale czasem się stresuję że tego nie przestrzegam i czy czasem za mało węglowodanów nie jem,ale to takie moje schizy
kulkaPrzytulka
Margo, dziękuję za przepis - jutro też sobie taki obiadek zrobię :-)
Co do insuliny, nie jest to takie straszne jak się wydaje na początku, a od razu człowiek spokojniejszy - wiem to z krótkiego doświadczenia
Też nie stosuję się ściśle do ilości WW, bo to trudno takie ogólniki do indywidualnych potrzeb dostosować. Raczej jem mniej, zobaczymy na najbliższym usg, czy to nie szkodzi Małemu.. W razie coś, trzeba będzie coś pozmieniać
Co do insuliny, nie jest to takie straszne jak się wydaje na początku, a od razu człowiek spokojniejszy - wiem to z krótkiego doświadczenia
Też nie stosuję się ściśle do ilości WW, bo to trudno takie ogólniki do indywidualnych potrzeb dostosować. Raczej jem mniej, zobaczymy na najbliższym usg, czy to nie szkodzi Małemu.. W razie coś, trzeba będzie coś pozmieniać
Ostatnia edycja:
Margo25
Fajnie, że tu jesteśmy I że możemy sobie pomarudzić o tych nieszczęsnych cukrach Ja właśnie zjadłam truskawki z maślanką, dziś dorzuciłam trzecią truskawkę i na wszelki wypadek zejdę do sklepu po coś na obiad żeby mnie zaraz znowu 160 nie zaskoczyło
A co do wczorajszej kolacji to zjadłam dokładnie to samo co ostatnio. Dziś powtórzyłam badania i boję się, że ze względu na ten cukier znowu wyjdą mi te ketony
A co do wczorajszej kolacji to zjadłam dokładnie to samo co ostatnio. Dziś powtórzyłam badania i boję się, że ze względu na ten cukier znowu wyjdą mi te ketony
kulkaPrzytulka
Margo, nie bój nic:-) Jak będziesz w piątek na wizycie, to może lekarz Ci podpowie jeszcze co można zrobić, żeby ketonów nie było i żeby cukry były ok. Poza tym niektórzy lekarze dopuszczają jakieś małe ilości..
Ja dziś śpiocha jakiegoś miałam, po II śniadaniu spałam prawie 2 h, ale trzeba było już wstać, bo pora obiadowa się zbliżała i głód zaczął doskwierać
Ja dziś śpiocha jakiegoś miałam, po II śniadaniu spałam prawie 2 h, ale trzeba było już wstać, bo pora obiadowa się zbliżała i głód zaczął doskwierać
hej dziewczyny mój mąż ma wolne i jakoś nie było chwili żeby zajrzeć, u mnie dziś na II śniadanie znów truskawki i było ok, a obiad zjedliśmy na mieście było mięsko, surówki i kilka frytek bo jakoś tak za mną chodziły ale po obiadku było 99 ja się cieszę, że jesteście bo jest się komu pożalić na te cukry:-)
reklama
Margo25
Aniolek jak Ty to zrobiłaś, że miałaś po frytach 99?!?!?! wow! Ja pewnie bym spanikowała po takim obiedzie i w ogóle nie zmierzyła cukru
A mi dziś nadal te ketony wyszły :/ Tyle samo, nie więcej, nie mniej. Idę się szarpnąć na jakąś kolację. Ale dałam sobie dziś taki wycisk, ze jestem ledwo żywa :/ Jutro rano mam usg i strasznie się stresuję czy z dzidziolem będzie ok..
A mi dziś nadal te ketony wyszły :/ Tyle samo, nie więcej, nie mniej. Idę się szarpnąć na jakąś kolację. Ale dałam sobie dziś taki wycisk, ze jestem ledwo żywa :/ Jutro rano mam usg i strasznie się stresuję czy z dzidziolem będzie ok..