reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zostanę mamą w 2024 na Śląsku 🥰

reklama
Ja za to nie mam zadnych mdlosci tylko apetyt na wszystko. Muszę nad tym panować bo obiecalam sobie ze nie przytyje tyle ile w dwóch pierwszych ciążach a przybyło mi wtedy kolo 20kg. A jak u Was?

Cześć dziewczyny 😊 Miło mi Was poznać 😊 Witam się z Wami z Czechowic-Dziedzic. Aktualnie 7t3d. Kropek ma 1.18cm i pracuje serduszko ❤️
To moja 4 ciąża, wszystkie pozostałe niestety stracone na wczesnym etapie.
Żołądek daje mi okrutnie popalić, żadne jedzenie nie podchodzi. Do tego zawroty głowy i ogólne osłabienie. Dobrze chociaż, że dziś trochę chłodniej, to można odetchnąć 😅

Ja za to nie mam zadnych mdlosci tylko apetyt na wszystko. Muszę nad tym panować bo obiecalam sobie ze nie przytyje tyle ile w dwóch pierwszych ciążach a przybyło mi wtedy kolo 20kg. A jak u Was?
Ja w pierwszej przybralam jakoś 6-8 kilo bo większość ciąży na diecie 🙄🥴

Mam nudności, choć bez wymiotów i to na pewno nie poranne, bo pojawiają się w randomowych momentach dnia ;) na początku bardzo dużo spałam, ale już minęło ;) no i bolą mnie piersi, ale to raczej już tak zostanie.

Waga póki co leci w dół, 2.5 kg, ale mega się pilnuje z tym co jem i pewnie to są efekty odstawienia słodyczy. Ale jak w piątek na USG będzie dobrze to kupię sobie wypaśne czekoladowe ciastko z kremem 😉

Cześć dziewczyny 😊 Miło mi Was poznać 😊 Witam się z Wami z Czechowic-Dziedzic. Aktualnie 7t3d. Kropek ma 1.18cm i pracuje serduszko ❤️
To moja 4 ciąża, wszystkie pozostałe niestety stracone na wczesnym etapie.
Żołądek daje mi okrutnie popalić, żadne jedzenie nie podchodzi. Do tego zawroty głowy i ogólne osłabienie. Dobrze chociaż, że dziś trochę chłodniej, to można odetchnąć 😅
Moja druga ciąża, pierwsza stracona w 9 tygodniu. Mam nadzieję że teraz będzie wszystko dobrze, na razie wyglądało dobrze (w porównaniu z pierwszą, gdzie już było w 6 tygodniu widać że nie jest OK, ale uparłam się na podtrzymywanie za wszelką cenę).

Moja druga ciąża, pierwsza stracona w 9 tygodniu. Mam nadzieję że teraz będzie wszystko dobrze, na razie wyglądało dobrze (w porównaniu z pierwszą, gdzie już było w 6 tygodniu widać że nie jest OK, ale uparłam się na podtrzymywanie za wszelką cenę).
Ja jak porównywałam bety tej i pierwszej ciąży to w pierwszej w 49dc miałam betę na poziomie 8000, a w tej w 44dc była ponad 16tys. A długość cyklu taka sama. W każdym razie pierwsza zakończyła się zabiegiem w 8tc, bo od 6tc nic się nie rozwijało.

reklama
Ja jak porównywałam bety tej i pierwszej ciąży to w pierwszej w 49dc miałam betę na poziomie 8000, a w tej w 44dc była ponad 16tys. A długość cyklu taka sama. W każdym razie pierwsza zakończyła się zabiegiem w 8tc, bo od 6tc nic się nie rozwijało.
Ja robiłam tylko betę w 29 i 31 dniu cyklu, drugiej było ponad 800. Potem już nie robiłam ;)

Do góry