reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Żłobki w Krakowie

reklama
A ja słyszałam, że bardzo dobrą opinię ma Akademia Małych Tygrysków. Myślę, że skoro przedszkole jest tak dobre, to na pewno żłobek również. Pracuje tam naprawdę wykwalifikowana kadra, lubiąca dzieci i prace z nimi, dlatego posyłając tam dziecko, nawet malutkie, można być spokojnym o niego w zupełności.

Witam, mój synek Dominik chodzi na Zielone (tzn. teraz akurat ma przerwę miesięczną) i sobie chwalę. Zapisywałam go jak byłam chyba w 3 miesiącu ciąży (no i fartem udało mi się załapać), poszedł do żłobka w wieku 4,5 miesiąca, czyli zaraz po moim macierzyńskim. Teraz z drugim dzieckiem mam mały problem, bo zapisać można, ale jak się urodzi i dostanie PESEL, lista już jest długa a ja rodzę we wrześniu. Niby przychylniej patrzą na chętnych, których już jedno dziecko uczęszcza, ale i tak nie mam pewności czy po macierzyńskim, czyli gdzieś w marcu 2011 będzie dla mojego Mateuszka miejsce. Więc z wolnymi miejscami jest bardzo krucho wszędzie w Krakowie, pamiętam że jak zapisywałam Dominika to jeszcze dzwoniłam na Kazimierzowskie (też b. chwalone) i tam miałabym być chyba 40 na liście rezerwowej !!! Co do Zielonego to mój Dominik jeszcze ani razu nie płakał jak go oddawałam, płacze (ostatnio) jak go zabieram i przerywam mu zabawę :)), opiekunki miłe i ogólnie jest ok, są dwie grupy, po trzy, cztery Panie na grupę (zależy od pory dnia).

Ostatnia edycja:
ja ostatnio szukałam żłobka dla mojej Gaby i obeszłam wszystkie placówki prywatne na Woli Duchackiej. W końcu zdecydowałam się na Pompona przy Malborskiej. Jest kolorowo, wszystko nowe, ładne i póki co mało dzieci więc stwierdziałm, że mała będzie miała dobrą opiekę i łatwiej bedzie jej się zaklimatyzować. I jestem bardzo zadowolona. panie noszą dzieciaczki na rękach, są bardzo miłe, przyjazne. Właściwie wszystko można dostosować do swoich potrzeb. Byłam zaskoczona takim elastycznym podejściem. No i jak na placówkę prywatną to nawet nie duzo płacimy. Mnie się podoba i mogę polecić chociaż chodzimy tam od niedawna:)

Mamagaby a ile placisz za ten zlobek? Bo to jest moj rejon a na ich stronie niestety nie ma cennika. Niestety chyba bedziemy skazani na prywatny zlobek od lutego bo na panstwowy raczej nie ma szans :wściekła/y::angry:

ze zlobkami jest dramat , ja tez mam problem bo u nas w okolicy same listy rezerwowe juz sa wieksze niz liczba miejsc masakra

Ja posyłam córcie do Tęczowych Misiów na bronowicach.
I jesteśmy z mężem zadowoleni.
Najważniejsze, że dziecko chce tam iść bez oporów a ostatnio przyszłam po nią i mówię, że idziemy a ona do mnie mówi mama pappa i się dalej bawi w najlepsze.

Wiadomo, że są opłaty ale jak porównywałam nawet ostatnio ceny to relatywnie tanio jest w tęczowych misiach.

a tak na sucho to:
jedzenei smaczne
Panie wykształcone i wiedzą co robią
sale nowe, ładne dobrze wyposażone

pozdrawiam
Ania :)

reklama
Do góry