reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Spanie z rodzicami

Sylwia 0204

Początkująca w BB
Witam wszystkich 😊
Szukam porady jak odzwyczaic niemowle od spania z rodzicami. Moje maleństwo ma 3 miesiące ( wiem że jeszcze malutka ale im szybciej tym lepiej) i w nocy chce tylko spać z nami w łóżku, za każdym razem gdy usnie mi na rękach i staram się delikatnie ja odłożyć do lozeczka od razu wielkie oczy i po spaniu, ale dzieje się tak tylko jak przychodzi wieczór. W ciągu dnia nie ma problemu, odkładam do łóżeczka i smacznie śpi. Chciałabym się dowiedzieć jak wam udało się odzywczaic wasze dzieci i w jakim wieku. Dziękuję bardzo za wszelkie rady 😊

reklama
U moich pomagało karmienie w rożku u później w nim odkładanie do łóżeczka. Nie było wówczas różnicy temperatur pomiędzy moim ciałem a chłodniejszym materacem łóżeczka. Dziecko nawet minimalna różnicę odczuje 😝
Od samego początku każde spało w łóżeczku a my obok w łóżku. Odkładałam czy to karmienie wieczorne czy w nocy. Nie raz jedynie nad ranem spaliśmy razem.

Też próbowałam przejść z mojego łóżka na jego łóżeczko coś właśnie w okresie 3-4miesiąca. Ogólnie to ja się poddałam, a mój 6miesięczny synek śpi nadal ze mną 🙈

Natomiast mojemu bratu się to udało gdy odstawiali swoją córkę i mówił mi, że mam być twarda i konsekwentna.
Co się przebudzi to uspać i do łóżeczka.
I tak całą noc. Mówił, że trwało to całe 3 noce aż w końcu mała się poddała i spała ale się udało .
,Ja nie miałam ani tyle cierpliwości, ani sił , ani serca by tyle męczyć synka i siebie.
Bo te 3 noce wiązały się z tym że oni z żoną w ogóle wtedy nie spali , bo mała co chwilę się wybudzała.
No ale im sie udało.

Moja córka od noworodka spała u siebie w łóżeczku. Ale przyszedł taki czas jak już chodziła i miała wyciągniętę szczebelki, że przychodziła spać do nas. Teraz ma 4,5 roku i nadal przychodzi do nas w nocy. Więc to, że teraz odzwyczaisz nie oznacza, że w przyszłości nie zmieni sie to. Generalnie nie przeszkadz mi to, jak bedzie starsza to bedzie mi tego brakować, więc cieszę się tym co jest.

Moja córka od noworodka spała u siebie w łóżeczku. Ale przyszedł taki czas jak już chodziła i miała wyciągniętę szczebelki, że przychodziła spać do nas. Teraz ma 4,5 roku i nadal przychodzi do nas w nocy. Więc to, że teraz odzwyczaisz nie oznacza, że w przyszłości nie zmieni sie to. Generalnie nie przeszkadz mi to, jak bedzie starsza to bedzie mi tego brakować, więc cieszę się tym co jest.
U nas tez syn od poczatku w lozeczku, a jak wyjelismy szczebelki to czasem nad ranem zawitał do nas.

Corka natomiast od początku z nami w lozku, lozeczko stalo praktycznie caly rok puste az je zlozylam:p nie bawily mnie pobudki co pol godziny albo dlugie usypianie zeby ją odlozyc. Jak skonczyla poltora roku miala juz normalne lozko i wtedy te wedrowki do nas zaczely sie zmniejszac. Nieraz.mnie wkurzalo ze.malo.miejsca w lozku, ze sie wierci itd, eraz ma prawie 4 lata, co kilka nocy przychodzi nad ranem, ostatnio miala wiekszą przerwe to z tesknoty spalam z nią dwa dni😅 nie dogodzisz matce:p

Do góry