reklama
C
Cleo1981
Gość
CLEO pocieszę Cię ja mam podobnie. Ale tak mi się wydaje, że te nasze synalki lepiej sobie poradzą niż się spodziewamy.
pewnie lepiej niz MY tam chlipiące za drzwiami mamuśki ;-)
Dziewczyny ale nasze dzieci nie są święte i mają kropla w kroplę takie zachowania jak inne w domu może nam się wydawać że to dziecko idealne a tam pokazuje rogi.
Nie zapatrujcie się tak ślepo w maluchy bo można się na tym ostro przejechać;-)
Ja się nie przejmuję tym ze ktoś mojemu dziecku zrobi "niegroźną" krzywdę itd a od pilnowania i UCZENIA są przedszkolanki. Co innego jakby moje dziecko notorycznie wracało np. pogryzione.
A że się naśmiewają... fakt, że to co wynosisz z domu jest ważne, ale też dzieci są z natury szczere i nawet niechcący potrafią urazić kolegę/koleżankę.
Nie zapatrujcie się tak ślepo w maluchy bo można się na tym ostro przejechać;-)
Ja się nie przejmuję tym ze ktoś mojemu dziecku zrobi "niegroźną" krzywdę itd a od pilnowania i UCZENIA są przedszkolanki. Co innego jakby moje dziecko notorycznie wracało np. pogryzione.
A że się naśmiewają... fakt, że to co wynosisz z domu jest ważne, ale też dzieci są z natury szczere i nawet niechcący potrafią urazić kolegę/koleżankę.
C
Cleo1981
Gość
Dziunka ja tak tylko pisałam ;-)Igi da radę
Asia - ja Ursus, Włochy i Ochotę mam mniej więcej rozpoznaną jeśli chodzi o państwowe... prywatnych jest sporo - trochę znam osób posyłających dzieci do ursuskich.;-) A że moje dwie panny państwowych placówkach wylądowały, nie musiałam szukać prywatnego. Wiem, że niektóre prywatne przedszkola przyjmują dzieci od 2,5 roku odpieluchowane;-)
agrafka80
Fanka BB :)
dziewczyny czy któras z Was jest z WARSZAWY BEMOWO?
poszukuje jakiegoś żłobka dla Hani... i moze któraś może coś polecic?
Asia ja jestem z Bielan, i na Bielanach (na Kleczewskiej) Alicja chodzi do Republiki Malucha Kluby Malucha Warszawa - Republika Malucha. Oni mają jeszcze żłobki w Ursusie (może Ana coś słyszała) i właśnie na Bemowie.
Ja z tego na Bielanach jestem zadowolona, natomiast nie wiem jak jest w innych - w każdym razie właścicielka jest chyba jedna.
Wiem że na Bemowie jest żłobek na Obrońców Tobruku, tam w tych apartamentowcach na wysokości Fortu Bema. Mojej koleżanki dziecko tam chodzi chyba odkąd miała 8 miesiecy i była zadowolona.
reklama
asia.lisz
Fanka BB :)
dzięki dziewczyny....
Poszukuje coś prywatnego - bo potrzebuje od lutego. Chce wrócić na cały etat do pracy - i potrzebuje opieki dla Hanulki tak od 13.00 do maks 18.00. Więc dziennie maks 5 h, ale też nie każdego dnia. Bo pracuje tez w weekendy wiec w tygodniu będe miała wolne....
Znalazłam kilka koło siebie prywatnych, ale nie mam na ich temat żadnych opini.. a boję sie ryzykowac..
wogóle nie wiem czy bede potrafiła tak oddac Hanie - wiem że to nic złego ale ja taka "głupia".
Ceny wahają się tak od 700-950 złoty...
myśle czy na te 5 h pownnam brac z wyżywieniem... czy się opłaca. Czy lepiej dać jej jakiś serek, zupke w kieszeń
Poszukuje coś prywatnego - bo potrzebuje od lutego. Chce wrócić na cały etat do pracy - i potrzebuje opieki dla Hanulki tak od 13.00 do maks 18.00. Więc dziennie maks 5 h, ale też nie każdego dnia. Bo pracuje tez w weekendy wiec w tygodniu będe miała wolne....
Znalazłam kilka koło siebie prywatnych, ale nie mam na ich temat żadnych opini.. a boję sie ryzykowac..
wogóle nie wiem czy bede potrafiła tak oddac Hanie - wiem że to nic złego ale ja taka "głupia".
Ceny wahają się tak od 700-950 złoty...
myśle czy na te 5 h pownnam brac z wyżywieniem... czy się opłaca. Czy lepiej dać jej jakiś serek, zupke w kieszeń