reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Żłobki i przedszkola:)

reklama
Dziewczyny ale nasze dzieci nie są święte i mają kropla w kroplę takie zachowania jak inne:tak: w domu może nam się wydawać że to dziecko idealne a tam pokazuje rogi.
Nie zapatrujcie się tak ślepo w maluchy bo można się na tym ostro przejechać:tak:;-)

Ja się nie przejmuję tym ze ktoś mojemu dziecku zrobi "niegroźną" krzywdę itd a od pilnowania i UCZENIA są przedszkolanki. Co innego jakby moje dziecko notorycznie wracało np. pogryzione.

A że się naśmiewają... fakt, że to co wynosisz z domu jest ważne, ale też dzieci są z natury szczere i nawet niechcący potrafią urazić kolegę/koleżankę.

dziewczyny czy któras z Was jest z WARSZAWY BEMOWO?
poszukuje jakiegoś żłobka dla Hani... i moze któraś może coś polecic?:)

Asia - ja Ursus, Włochy i Ochotę mam mniej więcej rozpoznaną jeśli chodzi o państwowe... prywatnych jest sporo - trochę znam osób posyłających dzieci do ursuskich.;-) A że moje dwie panny państwowych placówkach wylądowały, nie musiałam szukać prywatnego. Wiem, że niektóre prywatne przedszkola przyjmują dzieci od 2,5 roku odpieluchowane;-)

dziewczyny czy któras z Was jest z WARSZAWY BEMOWO?
poszukuje jakiegoś żłobka dla Hani... i moze któraś może coś polecic?:)

Asia ja jestem z Bielan, i na Bielanach (na Kleczewskiej) Alicja chodzi do Republiki Malucha Kluby Malucha Warszawa - Republika Malucha. Oni mają jeszcze żłobki w Ursusie (może Ana coś słyszała) i właśnie na Bemowie.
Ja z tego na Bielanach jestem zadowolona, natomiast nie wiem jak jest w innych - w każdym razie właścicielka jest chyba jedna.

Wiem że na Bemowie jest żłobek na Obrońców Tobruku, tam w tych apartamentowcach na wysokości Fortu Bema. Mojej koleżanki dziecko tam chodzi chyba odkąd miała 8 miesiecy i była zadowolona.

Asia.lisz ja mam kuzyzna na bemowie, posyłają mała do przedszkola odkąd skońcyzła 2 lata. jak ci się bardzo nie śpieszy to w święta postaram się dopytać.

reklama
dzięki dziewczyny....
Poszukuje coś prywatnego - bo potrzebuje od lutego. Chce wrócić na cały etat do pracy - i potrzebuje opieki dla Hanulki tak od 13.00 do maks 18.00. Więc dziennie maks 5 h, ale też nie każdego dnia. Bo pracuje tez w weekendy wiec w tygodniu będe miała wolne....
Znalazłam kilka koło siebie prywatnych, ale nie mam na ich temat żadnych opini.. a boję sie ryzykowac..
wogóle nie wiem czy bede potrafiła tak oddac Hanie - wiem że to nic złego ale ja taka "głupia".
Ceny wahają się tak od 700-950 złoty...
myśle czy na te 5 h pownnam brac z wyżywieniem... czy się opłaca. Czy lepiej dać jej jakiś serek, zupke w kieszeń :)

Do góry