reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Żłobek

u nas:
kapcie na gumie nie sznurowane
2 pary rajstop i majteczek(chyba majtek nie będę narazie dawała, bo Maja nieodpieluchowana)
bluzka z długim i krótkim rękawkiem
czapeczka w okresie letnim
piżamka oznakowana i pościel(kocyk z poszewką i prześcieradło z gumką), nie wiem co z pizamką, bo Maja w bodziaku śpi
ręcznik
pampersy
1 op. chusteczek jednorazowych 100szt oraz paczka chusteczek mokrych/mc
4 duże śliniaki podszyte ceratką
2 myjki
Przez 1. tydzień przychodzimy na godzine(Maja i ja przez 2-3 dni, później sama Maja), w drugim już na dwie

reklama
może:happy2: a podpisujesz wszystko? fajna ta stronka z naszywkami, chyba zamówię, ale nie mogę się zdecydować czy z dużym haftem czy z normalnym, które wzięłaś?

Zaległa wyprawka 1.2 pieluchy tetrowe 2.2 śliniaków dużych bawełnianych ( bez ceraty ), 3. 2 śliniaki ceratowe ( bez bawełny ), 4. 4 myjki 5. pościel - każdy element podpisany nazwiskiem dziecka i pierwszą literą imienia a. prześcieradło z gumką o wymiarach 130 x 80 b. poszwa na kocyk o wymiarach 90 x 120 c. kocyk cienki o wymiarach poszwy 6. ręcznik o wymiarach 50x30 z zawieszką, podpisany 7. piżama/koszulka nocna podpisana 8. dzieci uczące się chodzić obuwie na zmianę 9. smoczek z kółkiem podpisany z osłonką 10. 2 butelki ze smokiem 11. pampersy podpisane nazwiskiem 5 - 6 szt. dziennie 13. krem pielęgnacyjny do pośladków podpisany 14. chusteczki suche 100 szt. wyciągane z pudełka 1 op./mc 15. chusteczki nawilżające 1 op./mc 16. miękka szczotka do czesania włosów podpisana

Będę albo pisać długopisem - aczkolwiek widziałam takie jedorazówki z haftem wykonanym hafciarką :szok: - albo stemplować stempelkiem imiennym ( i nazwiskowym ).

W tym temacie się nie wypowiem bo do Bydgoskich żłobków miejsc nie ma nawet na listach rezerwowych, Ami od września do przedszkola, a ja z Olim z braku opieki dla niego na razie w domu.

reklama
Do góry