reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

My byliśmy dzisiaj na bilansie 2-latka, wsio OK, młody był.... hmmm.... bardzo "żywy"...:sorry2: A później była ostatnia dawka Priorixu i ze szczepionkami mamy na kilka lat spokój:tak: Zastanawiała się któraś z Was nad szczepionkę przeciwko ospie? I WZW A?? Podobno jest zalecana, jeśli dziecko uczęszcza do żłobka, przedszkola....?

a co to znaczy ze ostatnia dawka Priorixu?? mieliście Priorix tez juz wczesniej???? czy chodzilo o nastepna w kolejnosci z kalendarzxa szczepien szczepionkę???

reklama
a co to znaczy ze ostatnia dawka Priorixu?? mieliście Priorix tez juz wczesniej???? czy chodzilo o nastepna w kolejnosci z kalendarzxa szczepien szczepionkę???

Pomyliłam się, tzn. Priorix już mieliśmy, teraz był Prevenar, IV dawka

JustMe5 a jak z wymiarami Franka? :-)

Ma 93 cm (97 centyl...) i 14.5 kg (między 75 a 90 centylem). Wielkolud mały;-)

JustMe5 wysoki facet ci rośnie :tak:

Dziewczyny mam pytanko, bo sklerozę mam. Jak to jest ze szczepionką na świnkę, odrę i różyczkę, do kiedy mogę spodziewać się jakiś reakcji na nią. Jutro minie tydzień od szczepienia i jak na razie nic się nie działo.

JustMe5 wysoki facet ci rośnie :tak:

Dziewczyny mam pytanko, bo sklerozę mam. Jak to jest ze szczepionką na świnkę, odrę i różyczkę, do kiedy mogę spodziewać się jakiś reakcji na nią. Jutro minie tydzień od szczepienia i jak na razie nic się nie działo.

jesli nie ma nic, to sie nei spodziewaj już zadnych reakcji... nie oczekuj ich...

JustMe, dużego faceta masz!!!!

Aga, biedny Tomuś, juz jest lepiej, czy nadal boli?

Julita, na pewno wszystko u Majeczki jest OK. Ona też jest duża, więc myślę, że serduszko też się musi bardziej napracować.

Agnieszka, wszystkiego dobrego dla Nadii.

Wczoraj poszłam z Jaśkiem na bilans. Wg pielęgniarki |Jasiek ma 90 cm, choć było jeszcze dwóch chłopców w jego wieku, NIŻSZYCH, choć też im pielęgniarka wpisała 90 cm.Tak więc nie wiem ile ma, muszę go zmierzyć w domu. Waga tez w cały świat, bo trzymał sie rury i zaniżał, no w każdym razie ma 12,5kg.

Zdrowy, sprawny wg pani doktor idealny:)

Ale nie szczepiliśmy (mamy zaległe z 18-go m-ca), bo pediatra powiedziała, że ze względu na tego kleszcza poczekamy z miesiąc. Obejrzała brzuszek, wypytała dokładnie i uznała, że nic się nie powinno dziać.

Aaaa, no i po obejrzeniu siusiaka powiedział, że źle nie jest, ale musimy częściej odciągać, bo za mało schodzi skórka.

Ma 93 cm (97 centyl...) i 14.5 kg (między 75 a 90 centylem). Wielkolud mały;-)
Wow
Duuuzy :-)

JustMe, dużego faceta masz!!!!

Aga, biedny Tomuś, juz jest lepiej, czy nadal boli?

.
Niby jest ok, siusia juz normalnie, choc czasem jeszcze jeknie, ze go boli..
Mi
Sie jednak nie podoba, bo mam wraznie, ze jeszcze mocniej sie skleilo :-( bo jej sie, ze jak pojdziemy na kontrol to lekarz zrobil nam powtorke z "rozrywki" :no:

No duuuuży, duży... ale tak jak już pisałam kiedyś- rośnie, a waga stoi w miejscu, więc robi się naprawdę szczupły.

Aga, kiedy ta kontrola? Może lepiej pokazać to wcześniej, jeśli masz wątpliwości...? Tyle, że dla Tomeczka to pewnie będzie trauma:-(

widzisz a nam lekarka od samego początku kazała naciągać i dobrze że nam kazała

nam właśnie tak samo,zwłaszcza przy kąpieli najwięcej kazała,jak skórka miękciejsza
Ale dzisiaj też mówiła,ze jest lekko sklejony,tylko że to co ma to tylko fizjologia,że powinno się wszystko "wyprostować",koło sierpnia kazała przyjść tylko na zerknięcie.

I co najważniejsze lekarka dzisiaj sama mi kazała naciągać przy niej,bo jak powiedziała,ja wiem najlepiej kiedy go może boleć
Pewnie ten lekarz u Was Aga zupełnie nie miał wyczucia,jego nie boli przecież \
Żal mi Tomusia,utul go bardzo mocno ode mnie
Podejrzewam,ze dlatego go boli,ze ten za mocno naciągał

reklama
Do góry