reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

julita u nas też są szmerki, nic groźnego, raz w roku na kontrolę z dzieciaczkami mam przychodzić, więc nie martw się, bo pewnie u Majeczki też będzie wszystko ok.

reklama
jak był mały, to lekarze mówili nie ruszać, to nie ruszałam, skończył roczek, to lekarze z pretensjami, że nie ruszałam :eek:

Aga mam nadzieję, że Tomusiowi szybko się tam wszystko wyleczy i nie będzie go bolało...tego Wam z całego serca życzę!

Julita nie martw się na zapas, na pewno z serduszkiem Majeczki jest wszystko ok :)

aga :no: Napisze jeszcze raz, ze jakas masakra z tym naciaganiem. Bidulek maly:(

A u nas bliansu nie bylo... Weszlismy do gabinetu, a Mlody usiadl na podlodze w kącie pod drzwiami i płakał krzycząc: nie chce doktora, mamusiu idziemy na spacerek, itd... Powiedzialm tylko, ze wg moich obliczen ma 82 cm wzorostu i waży 10 kg i dostaliśmy skierowanie na morfologie i tsh. Z wynikami mamy sie zglosic jeszcze raz i wtedy ewentualnie bedziemy dzialac. Nie wyobrazam sobie pobierania krwi u mojego dziecka:no:.
A zeby nie bylo tylko smutno, to sie nieskromnie pochwale, ze dr powiedziala, ze rewelacyjnie mowi jak na dwulatka, bardzo wyraznie,potrafi powiedziec dlugie zdania nie mylac koncowek:-)

Ostatnia edycja:
aga :no: Napisze jeszcze raz, ze jakas masakra z tym naciaganiem. Bidulek maly:(

A u nas bliansu nie bylo... Weszlismy do gabinetu, a Mlody usiadl na podlodze w kącie pod drzwiami i płakał krzycząc: nie chce doktora, mamusiu idziemy na spacerek, itd... Powiedzialm tylko, ze wg moich obliczen ma 82 cm wzorostu i waży 10 kg i dostaliśmy skierowanie na morfologie i tsh. Z wynikami mamy sie zglosic jeszcze raz i wtedy ewentualnie bedziemy dzialac. Nie wyobrazam sobie pobierania krwi u mojego dziecka:no:.
A zeby nie bylo tylko smutno, to sie nieskromnie pochwale, ze dr powiedziala, ze rewelacyjnie mowi jak na dwulatka, bardzo wyraznie,potrafi powiedziec dlugie zdania nie mylac koncowek:-)
estragon Nadia tez miała te badania z racji wzrostu i wagi,morfologia w celu sprawdzenia,czy nie ma anemii i TSH w celu sprawdzenie hormonu tarczycy,bo zaburzenia powodują mniejszą wagę i wzrost.Do TSH proponuję zrobić ft3 i ft4,lekarz nie dał skierowania,bo te badania nie są refundowane,a samo TSH to jednak za mało.
O mowie Karolka przekonałam się na filmikach :-) Super.Nadia mówi mało,ale pediatra powiedział,że ma jeszcze pół roku.

Co do bilansu Nadii,to nie wiem kiedy,jest w trakcie końcówki choroby,więc muszę poczekać aż całkiem będzie zdrowa.

reklama
Agnieszka pewnie jak wszystko wyjdzie db (oby!!!), to dostaniemy skierowanie do endo. Notabene od 2-3 mies sie wybieram i dojsc nie moge:sorry2:. Dostalam namiary od elwi i mamy, ale chcialam chociaz badania za darmo porobic, bo pewnei i tak koniec końców pójde prywatnie. Powiedz mi, prosze czy pobieraja krew z zyly czy z plauszka? To chyba bedzie mega drastyczne wydarzenie w zyciu mojego dziecka, bo trzeba bedzie ze 3 osoby do przytrzymania go:no:.

Do góry