reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

reklama
Mi się zdarzyło pare razy pampka na stojąco przebrać, ale tylko jak samo siku było. Ja mam tylko tą gąbkę-przewijak, położony na komodzie i przewijamy się na leżąco, mój brzuch bardzo na tym cierpi bo Kubuś mnie kopie ile ma sił, ale przynajmniej nie ucieka i plecy mnie nie bolą przy tym, jakbym się miała pochylac do łóżka to już bym nie chodziła chyba - mam poważne problemy z kregosłupem.

Ja zmieniam pampka na łóżku i nie pochylam się tylko siadam obok Majki :) Przewijaka jeszcze niedawno używałam i używałabym dalej ale przyjaciółce oddałam dla nowonarodzonej Oleńki, jej się bardziej przyda :)

Ale takie siedzenie twarzą na wprost "celownika" jest ryzykowne ;-) a tak poważnie to chyba jednak na stojąco najwygodniej przy problemach z kręgosłupem.

My tak od 9-10 miesiąca tylko na stojaco zmieniamy Stachulcowi pampy. Czasem ucieka ale czemu nie, niech się wietrzy ;-) jak grubsza sprawa i poranne mycie to na stojaka do umywalki.

Ja z kolei nie potrafię zmieniać na leżąco pampka - Jasiek wtedy wije się jak piskorz i nie da rady zapiąć, tylko na stojąco, ewentualnie trzymając go na kolanach. Dwójka oczywiście zmieniana wyłącznie w brodziku, wsadzam jeszcze w brudnej pieluszcze, ściągam na stojąco w bordziku, wyciekam chusteczką tyłek z kupy i myję.

Płuczę:-p . o co cho z tym płuczę? :confused: Nie pisałam nic o płukaniu ośmiorniczek.

Lenkaa, jak znalazłaś taką grupę małych piłkarzy...? Super sprawa, strasznie jestem ciekawa, jak ogarniają takie małe dzieci...!:happy2:

justme to system socatots, jest w każdym dużym mieście w PL. Za granicą już od 30 lat działają. Tu masz linka

Wrocław | Socatots Polska Tylko musisz sobie poszukać Warszawy, tam też macie zajęcia.
Zajęcia nam bardzo przypadły do gustu, choć Jasiek chyba jeszcze musi się bardziej ogarnąć, wiele trudu trzeba było włożyć w to żeby wykonywał ćwiczenia, oczywiście z każdym dzieckiem ćwiczy rodzic. Oprócz ćwiczenia kopania piłki jest normalny trening jak dla sportowców - ćwiczenie wykopu, na kręglach, ćwiczenie przetaczania piłki, dla ułatwienia na kostkach materiałowych, bieg z przeszkodami. Meczów na razie nie rozgrywają, bo raczej praca zespołowa byłaby marna przy takich maluchach, ale pracują nad tym ;-).

reklama
ja z tych co nie potrafi przewinac na stojaka:sorry: z przewijaka juz od dawna nie korzystamy,teraz klade go na lozku i sie przebieramy, czasem troche protestuje ale cos mu do lapki daje i jakos sie ogarniamy:-)

Do góry