reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

Dziewczynki mam pytanie czy jest szansa że jeśli dziecku kolka nie pojawiła się do pierwszego miesiąca to już się nie pojawi? W necie różnie o tym piszą więc już sama nie wiem choć wiek to chyba nie jest wyznacznik...

Moja dostała około 4 tygodnia kolki. Od początku na butli.

reklama
z tymi kolkami - różnie bywa, ale niestety pojawić sie moze nawet w 2 lub 3. m-cu zycia... choc oczywiscie najczesciej pojawia sie w 1.
a wg mojego poradnika 'pierwszy rok zycia dziecka' - im później sie pojawia tym dłuzej trwa. niestety.

a my własnie po usg bioderek - i okazało sie, ze wszystko w porzadku, oj bardzo sie ciesze, bo troche sie martwiłam

A my po wizycie położnej.
No i jestem zmartwiona:-(
Córcia w tym tygodniu przytyła tylko 100gr:-( a wcześniej przez tydz potrafiła nawet 400 gr przytyć. Połozna powiedziała, że dzieci w tym wieku ważą od 3500 gr a moja mała ma 3655 więc jest w dolnej granicy a to przez nieregularne posiłki. Mówiła żeby ją karmić co 3 godz i w międzyczasie jeśli będzie się domagać.
Pozatym zauważyłam że podczas jedzenia córcia wypluwa smoczek, pręży się jak na bąka i płacze. Pomaga tylko podniesienie do pozycji pionowej. Wg położnej są to kolki które mogą być spowodowane tym że mała raz wypije 60 a raz 120 ml i boli ją brzuszek jak każdego dorosłego który się obżarł:-(
Powiedziała że jeśli wprowadzę regularność i w częstotliwości i ilości wypijanego mleczka przejdą kolki a i w nocy da nam dłużej pospać bo jak narazie co 2-3 godz się budzi choc czasem np co 4 ale to raczej w dzień,
A co Wy o tym myślicie?

Nicole - ale Ty karmisz piersią? jeśli tak to przecież karmić się powinno na żądanie. Ja też miałam zalecenie karmić małą co 1 h przez 5 minut - ale co z tego skoro ona co godzinę nie chciała, a jak jej już próbowałam cyca wyrwać po 5 minutach był mega wrzask a u mnie mega ból brodawki...

nicole mój Jasiek tak reagował na butlę z aventu, nie wiedziałam o co chodzi, dopiero jak podałam to samo w butelce antykolkowej dr browns'a to pił piękne. Może małej butelka albo smoczek nie pasują, spróbuj coś innego

nicole mój Jasiek tak reagował na butlę z aventu, nie wiedziałam o co chodzi, dopiero jak podałam to samo w butelce antykolkowej dr browns'a to pił piękne. Może małej butelka albo smoczek nie pasują, spróbuj coś innego

tak też myśle, moja nie chciała pić z butelki TT a z Avantu jak najbardziej...muszisz popróbować

reklama
Do góry