reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

no to ciekawe jak się mój zmieni :-p
bo teraz jest pół na pół, jak mu coś nie pasuje, to wrzeszczy na maxa, ale czasem jest instnym aniołkiem ;-)

reklama
ja sobie tlumacze ta zmiane w zachowaniu trzema rzeczami: stres weekendowy, szczepienie i zaczal nam sie 8tydzien czyli kolejny skok rozwojowy.

Dorianek w poniedziałek ważył 4870g przy wypisie ze szpitala prawie 4kg.. zastanawiam sie czy nie za mało przybył... .? !

mój młody zaraz po porodzie ważył 3950, przy wypisie 3670, a wczoraj przy pierwszej wizycie u pediatry, czyli w 15 dniu zycia 4400, więc fajnie przybrał chłopak, a mnie to w końcu uspokoiło, że ssie tego cyca efektywnie...

a dziecko narazie je jak w zegarku co 2,5 - 3 godz.( chyba, ze upał, to cześciej sie upomina), a w nocy system karmienia o 23.00, 3.00, 7.00, czyli mozna powiedzieć, że wstaję tylko raz.. ach kurde! nie mogę chwalić za bardzo, bo zaraz sytuacja może ulec zmianie i sie mu odmieni...;-)

klariss, pozazdrościc takiego karmienia w nocy... ;) u nas ostatnio kryzs jakiś, bo młoda nawet co 2 godzinki sie domagac zaczęła, a dzis w nocy, to jedna przerwę miałysmy tylko 1,5 godzinną!!!

reklama
Dziewczynki mam pytanie czy jest szansa że jeśli dziecku kolka nie pojawiła się do pierwszego miesiąca to już się nie pojawi? W necie różnie o tym piszą więc już sama nie wiem choć wiek to chyba nie jest wyznacznik...

Do góry