reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

no to my dziś bijemy rekord.... Mały nie śpi od 23, byliśmy u pediatry i też nie przysnął, ale podobno tak może byc... jeszcze godzina i będzie 12 godzin bez snu

Julita wczoraj chyba czytałam, że własnie dziewczynkom nie powinno się wymywac tego śluzu

reklama
Julita nie wymywaj za bardzo,tak jak dziewczyny piszą,jesli kupka jest to wymyć a tak pozatym to za bardzo tam nie "grzebać".

też słyszałam o tym aby nie ruszać tego miejsca.. oczywiście jak piszą dziewczyny przy kupce obmyć ale wtedy ostrożnie... to tak samo jak u chlopców się napletka nie rusza... mnie lekarka mówiła że przez pierwsze 6 miesięcy nie ruszać napletka...jak co to tylko lekarz...

krewetka- to zostań u nas ;)

Kobitki życzę Wam dużo siły i cierpliwości.. korzystajcie z każdej wolnej minuty na relaks, bo jak mama będzie szczęśliwa to maleństwo też :):)

to tak samo jak u chlopców się napletka nie rusza... mnie lekarka mówiła że przez pierwsze 6 miesięcy nie ruszać napletka...jak co to tylko lekarz...
chyba, że wcześniej pozbędziemy się napletka :-p

co do dziewczynek to nam w szk.rodz. położne mówiły żeby pod żadnym pozorem tam nie grzebać.. chyba, że jest naprawdę wyjątkowa syt. z kupką ;-)

mam pytanko- jak często kąpiecie Wasze maleństwa???
nam położna mówiła, że teraz są takie zalecenia, żeby kąpac jak najrzadziej, najlepiej 2 razy w tygodniu, szook normalnie. My kąpiemy codziennie i to jednak ja trzymam maluszka, a mąż szoruje:p. Acha! No i mamy nie używac myjek, gąbek itd, więc myjemy rękami. Jak to wygląda u Was?

mam pytanko- jak często kąpiecie Wasze maleństwa???
nam położna mówiła, że teraz są takie zalecenia, żeby kąpac jak najrzadziej, najlepiej 2 razy w tygodniu, szook normalnie. My kąpiemy codziennie i to jednak ja trzymam maluszka, a mąż szoruje:p. Acha! No i mamy nie używac myjek, gąbek itd, więc myjemy rękami. Jak to wygląda u Was?

Ja co prawda dzieciaczka jeszcze przy sobie nie mam ale położona w szkole rodzenia bardzo fajnie i trafnie odpowiedziała na takie właśnie pytanie odnośnie częstości kąpania jednemu z tatusiów a mianowicie kiedy zapytał czy niemowlaka trzeba kąpać codziennie, ona odpowiedziała "a pan się kąpie codziennie?". Także codziennie, co chyba jest naturalne i oczywiste :)

reklama
Ja będę kąpała codziennie, tylko raz w oilatum, raz w wodzie + mydełko, ale kąpiel będzie codziennie jako część wieczornego rytuału zasypiania. "Rytuału" od początku, "zasypiania" - jak się uda przyzwyczaić do spania w nocy hehe, wiem że może nie być tak łatwo;-)

Do góry