reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

U mnie skierowanie na usg daje pediatra ale tak jak pisze komi sa długawe terminy,niestety

reklama
zarejestrowaliśmy sie na USG bioderek na 25 maja ( średnio mi pasuje bo muszę zostać sama dłużej w Krakowie), udalo sie za darmo bo teraz w Krakowie jest jakaś akcja

Krewetka, ale fajnie ze się udało z tym usg:tak: Trudno, musisz posiedzieć w Krakowie, ale 25ty już niedługo (mój termin)

z jednej strony dobrze się złożyło bo 23 mam komunie i miałam zostać do 24 w Krakowie, a teraz muszę zostać do 25 i sama wracać do domu ( a to 3,5h jazdy samochodem) a męża wysłać wcześniej

Julita, nie wiem jaką masz sól, ale np na Physiodose jest napisane, ze po otwarciu zuzyć w ciągu 12 godz. Ja tak robie, część fioleczki rano i część po mniej niż 12h.

Estragon, ja dopiero trzeci dzień w domu ale już pękam na maxa. Jestem wykończona. W szpitalu w nocy tylko jedno moje dziecko płakało a na dodatek mały był spokojniejszy. a w domu jedno dziecko budzi drugie, mimo że przeniosłam się z małym do drugiego pokoju. Jakiś pobudzony jest, ciągle chce cyca, ciągle sie budzi, maksymalny czas spania bez przerwy to godzina. Z kolei teraz np spi już trzecią godzinę. Dlaczego tak nie może w nocy:(((
Jak sobie pomyslę, ze nie wiadomo kiedy pospię bez przerwy chociaż ze 4 godziny to płakać mi się chce:(((

Oleśka to u mnie jest tak samo...jak mała zaśnie w dzień ro śpi i nawet 4 godziny a w nocy jest marudna i mimo ze jest najedzona to przebudza się co godzinę....:-(
Ciekawe jak będzie dziś...
Tyle że ty masz jeszcze Jagódkę więc jest ci trudniej...a nie ma ci kto pomóc, żebyś się mogła w dzień przespać???

Oleśka to u mnie jest tak samo...jak mała zaśnie w dzień ro śpi i nawet 4 godziny a w nocy jest marudna i mimo ze jest najedzona to przebudza się co godzinę....:-(
Ciekawe jak będzie dziś...
Tyle że ty masz jeszcze Jagódkę więc jest ci trudniej...a nie ma ci kto pomóc, żebyś się mogła w dzień przespać???

Jest P., ale w ciągu dnia ciągle coś się dzieje, że nie mam czasu na spanie. Ale jutro jak mały będzie spał, a nocka dzisiejsza będzie jak poprzednia, to padnę sama, tam gdzie bedę stała...

Mam pytanie do mamuś które mają dziewczynki, czy jak myjecie córeczki to w tych fałdkach w pochwie też tak delikatnie myjecie??? Może to i głupie pytanie ale zauważyłam tam dziś taki biały nalot i nie wiem czy tam "grzebać" tą chusteczka czy nie:baffled:
Kurcze tylko się nie śmiejcie ze mnie:zawstydzona/y:

reklama
nam w szpitalu powiedzieli ze jak jest kupka to wtedy umyc a poza tym nie ruszac. jak przyjdzie dzis polozna to spytam co dalej.

Do góry