reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

reklama
corina błonica, tężec, krztusiec, polio, hib i wzw b + oczywiście dodtakowe, jeżeli się zdecydujesz (pneumokoki, meningokoki, rotawirusy)

corina błonica, tężec, krztusiec, polio, hib i wzw b + oczywiście dodtakowe, jeżeli się zdecydujesz (pneumokoki, meningokoki, rotawirusy)

i je jakos mozna skojarzyc ,tak? zeby bylo mniej klucia? i wtedy to jest platne chyba? wczesniej zglasza sie to w poradni - jaka forme sie wybierze i czy dodatkowe tez sie chce?

to zalezy od przychodni wiec dowiedz sie wczesniej. w mojej jest tak ze decyzje moge podjac w ostatniej chwili i jesli bede chciala platna szczepionke ktorej nie beda mieli w przychodni to obok jest apteka z ktora maja umowe i tam zawsze maja.

tak na szybko znalezione: Szczepienia dla niemowląt - - jest kalendarz szczepien, info o szczepionkach skojarzonych i wiele innych przydatnych rzeczy.

leniuszek ma od kilku dni jakies paskudztwa na buzce i zastanawiamy sie co to. google mowi ze tradzik niemowlecy ale jesli objawy beda sie nasilac to niewykluczona skaza bialkowa. oby nie...

leniuszek ma od kilku dni jakies paskudztwa na buzce i zastanawiamy sie co to. google mowi ze tradzik niemowlecy ale jesli objawy beda sie nasilac to niewykluczona skaza bialkowa. oby nie...
...a dużo jesz nabiału????

...no i oby to się nie okazało skazą tylko zwykłymi krostkami...

nie jem duzo. pije szklanke albo dwie dziennie mleka bez laktozy, czasem zolty ser a do tego jakies produkty w ktorych sa sladowe ilosci mleka. ogolnie odzywiam sie w miare normalnie, bez trzymania scislej diety.
przewertowalam sporo opisow objawow tradziku i skazy bialkowej i stawiam na tradzik. jesli mam racje a na 90% mam to wyjdzie na to ze nawet po czekoladzie i orzechach leniuszek nie zareagowala zle wiec bede mogla bardziej przyszalec z jedzeniem. generalnie wg tych opisow objawow wychodzi na to ze to tradzik ale na roznych forach kobiety pisza ze ich dzieci mialy takie same i okazalo sie to skaza bialkowa, stad moje watpliwosci.

tu jeszcze troche o roznych wypryskach: Trądzik niemowlęcy i inne wypryski na twarzy niemowlęcia - jak je rozróżnić i zwalczyć? - BabyBoom

znalazłam fajny artykuł dotyczący noworodków i niemowląt dotyczący różnych "objawów" u maluszków ... opisane tam jest co jak wygląda i jak sobie z tym radzić :-) uważam że warte przeczytania ... polecam

http://www.unipharm.pl/artykuly/wiek_rozwojowy/EL_najczestsze_dolegliwosci_wieku_dzieciecego.pdf

ja szukałam odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie ... Krzysia na buźce obsypała wysypka - takie białe krosteczki i jest ich sporo :-( i zastanawiam się co to jest ... czy to jest potówka?? czy jakieś uczulenie ??? a może trądzik niemowlęcy ?? dodam ze Krzyś jest na butelce - bebilon 1 - dopajany herbatką z kopru włoskiego HIPPO ... ja obstawiałabym raczej trądzik bo mam wrażenie że te krostki znikają i się pojawiają jak jest chłodniej albo jak jest cieplej a przynajmniej tak mi się wydaje ...

Ostatnia edycja:
czy jesli moja majke karmie tylko piersia to moge jej dac takiej herbatki z kopru???

reklama
Do góry