reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

Za to nienawidzi pić z butli żadnych herbatek - normalnie koszmar, jak tylko próbuję mu coś podać, a chciałam dać mu rumianek zeby lepiej kupka szła - nie ma mowy - wrzask i prężenie, nie wypije ani mililitra :no:
A popatrz, mój Kalo herbatki woli od mamusi, już nie wiem, co lepsze :D w nocy tata latał robić, bo ja juz ledwo na oczy widzę od tych nieprzespanych nocy...
I na szczęście nie mamy problemów z kolką (Bogu dzięki!), bo widząc wojowniczą naturę Małego, cała wioska by nie spała po nocach... :-)

reklama
Alis u mnie już w 1 dobie kładli mi w szpitalu na brzuszku a ja młodego codziennie kładę przed jedzeniem, żeby się trochę odgazował ;-)
i jak w dzień długo śpi to też go przekładam na brzuszek i dalej śpi :-) ogólnie chyba lubi na brzuszku spać, ale w nocy kładę na boczku, bo boję się na noc na brzuszek kłaść

Dzwoniłam do lekarza w sprawie tego pępka,bo przez noc aż się body pobrudziło krwią:szok: no i lekarz wypisał mi skierowanie do chirurga dziecięcego,czekam tylko na telefon czy jutro,czy w środę:szok:Aby tylko wszystko dobrze było:-(
Dziewczyny kiedy można stosować jakieś krople na kolkę,lekarz mi powiedział,że powyżej miesiąca, a ja juz się męczę:-( Na spacer strach wyjść,bo nie wiadomo,czy wtedy nie złapie.
Na razie kazał mi kupić infacol,czy ktoś może stosował ?

teoretycznie po skonczeniu miesiaca ale wiele mam stosuje juz wczesniej jesli jest taka potrzeba. sprobuj podac na poczatek 5kropelek przed jedzeniem zamiast zalecanej wiekszej dawki, moze sie okazac ze tyle wystarczy dla takiego maluszka.

chyba jednak będziemy musieli się z Krzysiem wybrać do pediatry :-( ostatnio strasznie się pręży i przy tym robi się cały czerwony ... miedzy posiłkami coraz ciężej go uśpić a jak już się uda to i tak zaraz się budzi i marudzi ... właściwie nie wiem co robić ... wczoraj spędziliśmy prawie cały dzień na działce u "teściów" mały prawie 6 godzin na świeżym powietrzu był i chyba z 5 z tego przespał i nie było problemu z uśnięciem ... za to w nocy myślałam że padnę bo praktycznie nie spał za cała noc chyba ze 4 godzinki łącznie przespał ... no i ostatnio mam wrażenie że wciąż by tylko chciał jeść zamiast 90ml mleka dostaje już 100ml sześć razy na dobę i do tego koło 100ml herbatki (koper włoski lub rumianek) i cały czas tylko mlaska i szuka butli ... jak daję smoka to wypluwa chyba ze już jest bardzo zmęczony to possie chwile ... czy powinnam mu zwiększyć dawkę mleka?? jesteśmy na bebilon 1 (mleko początkowe) a herbatki te z hippo ... no i jeszcze jedna sprawa Krzyś robi kupkę tylko raz na dobę ... czy to może być przyczyną jego bolącego brzuszka ??? ... zawsze po jedzeniu pionizuję go aż do momętu aż sobie odbije ... czy macie jakieś sugestie co zrobić żeby mu pomóc??

leniuszek ma od kilku dni jakies paskudztwa na buzce i zastanawiamy sie co to. google mowi ze tradzik niemowlecy ale jesli objawy beda sie nasilac to niewykluczona skaza bialkowa. oby nie...
no to witaj w klubie :dry: u nas trądzik od 2 tygodnia życia, skaza białkowa to są raczej plamy, a trądzik wygląda jak zwykłe pryszcze, nawet takie białe. To teraz spodziewaj się ciemieniuchy, bo to niestety zależne jest od nadmiernej pracy gruczołów łojowych, które maluszki "dostają w spadku" po nas, tzn po ciąży, nasze hormony rozszalały się u dzieciątek:)

chyba jednak będziemy musieli się z Krzysiem wybrać do pediatry :-( ostatnio strasznie się pręży i przy tym robi się cały czerwony ... miedzy posiłkami coraz ciężej go uśpić a jak już się uda to i tak zaraz się budzi i marudzi ... właściwie nie wiem co robić ... wczoraj spędziliśmy prawie cały dzień na działce u "teściów" mały prawie 6 godzin na świeżym powietrzu był i chyba z 5 z tego przespał i nie było problemu z uśnięciem ... za to w nocy myślałam że padnę bo praktycznie nie spał za cała noc chyba ze 4 godzinki łącznie przespał ... no i ostatnio mam wrażenie że wciąż by tylko chciał jeść zamiast 90ml mleka dostaje już 100ml sześć razy na dobę i do tego koło 100ml herbatki (koper włoski lub rumianek) i cały czas tylko mlaska i szuka butli ... jak daję smoka to wypluwa chyba ze już jest bardzo zmęczony to possie chwile ... czy powinnam mu zwiększyć dawkę mleka?? jesteśmy na bebilon 1 (mleko początkowe) a herbatki te z hippo ... no i jeszcze jedna sprawa Krzyś robi kupkę tylko raz na dobę ... czy to może być przyczyną jego bolącego brzuszka ??? ... zawsze po jedzeniu pionizuję go aż do momętu aż sobie odbije ... czy macie jakieś sugestie co zrobić żeby mu pomóc??

Kachna jak czytam twojego to tak jakbym to ja pisała...u nas jest identycznie i też jutro wybieram sie do lekarza.
A u mnie to jeszcze strasznie ulewa a dziś to już masakra zwróciłą wszystko:(

Agnieszka my stosujemy Infacol ale jakoś nie widzę strasznej poprawy..
nam pediatra poradziła też espumisan kiedy maluch miał równo 2 tyg..

reklama
Do góry