reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

reklama
ale mieliśmy ciężką nockę ... mały był bardzo niespokojny i bardzo się prężył ... pierwszy raz od tygodnia wstał w nocy wcześniej niż koło 3-ej a dziś zafundował mi pobudkę o 0:10 -dałam pić i przebrałam, o 0:55 dostał butlę bez przebierania bo sucho było a potem o 3:30 kolejna pobudka znów dossał się do butli i przewijanie ... potem powtórka z rozrywki o koło 7 -mej i pominąwszy ze przy każdej pobudce powrót do snu tra wieczność to od siódmej urzędujemy z dzremkami po 10-15 min. już nie wyrabiam ... dostaje butle z Nestle NAN Active 1 i herbatki z rumianku i kopru włoskiego ostatnia kupa (teraz niestety już tylko raz dziennie robi i to taką twardawą) była wczoraj koło 16-tej... nie wiem co mu jest jest bardzo rozdrażniony i pręży się aż robi się cały czerwony i nic tylko bączki puszcza a kupki nie ma :-( i nie mogę go uspać za nic w świecie .... co mu dać żeby mu pomóc ??

Kachn@ Lilianka tez robi 1 kupka dziennie. Jezeli kupka byla ok 16 to jeszcze nic złego. U nas tez do poludnia stekanie i puszczanie bączków,może kładź Krzysia na brzuszku ( tak ok 1h po posiłku), jesli nie bedzie poprawy to ja bym wybrała sie do pediatry, być może zmiana mleka pomoże....ale to musi zdecydować pediatra

kupa 1 raz dziennie jest ok., a nan active ma podwyższoną zawartość żelaza co może wpływać na zatwardzenie, my zmieniliśmy mleko na bebilon comfort (dla dzieci ze skłonnością do zaparć i kolek) i bąki są jak marzenie, kupa 1 raz dziennie, ale bez specjalnego prężenia
oczywiście pediatra potwierdziła nasz wybór mleka

dziewczyny czy Wasze pociechy wykazują jakieś chęci poza godzinami czuwania?
mój stęka i dźwiga głowę, najchętniej pooglądał by już świat, nie mogę go już samego zostawić na chwilę na sofie, bo raz mu się zdarzyło wygiąć w łuk i z brzuszka śmignąć na plecy, a leżąc na brzuchu potrafi już parę cm pokonac odpychając się podkurczonymi nogami, no masakra, bezpieczny jest tylko na środku łóżka o wymiarach 2x2 m
normalnie musimy się z nim bawić, a ja myślałam, że on będzie chociaż do 3 miesiąca jadł i spał

Ostatnia edycja:
normalnie musimy się z nim bawić, a ja myślałam, że on będzie chociaż do 3 miesiąca jadł i spał

Hehehe też tak myślałam:tak: Tymczasem dzisiaj jak córcia się obudziła o 7 tak do 14 nie spała. Trzeba było chodzić z nią po domu żeby sobie pooglądała okna firanki itp;-)
Każde polożenie w łóżeczku kończyło się płaczem po góra 10 minutach.
Ale za to skoro był taki aktywny dzień liczę na bardziej spokojną noc;-)

pytanko:
szczepienia- mają byc dokładnie w 6 tygodniu czy po 6 tygodniu życia??? Podjęliśmy decyzję- szczepimy skojarzoną 6w1+ rotawirusy.

reklama
Do góry