reklama
Jasne, że może być po 6 tyg. Dziecko musi być zdrowe więc jak nie jest (jak u nas żółtaczka) to go nie zaszczepią. A kiedyś muszą więc po 6 tyg;-) Ponadto czasem jest straszna lipa z terminami. Ale żeby cały kalendarz miał ręce i nogi powinno być w okolicach 6 tyg.
awru
Fanka BB :)
pytanko:
szczepienia- mają byc dokładnie w 6 tygodniu czy po 6 tygodniu życia??? Podjęliśmy decyzję- szczepimy skojarzoną 6w1+ rotawirusy.
mi kazali się zgłosić po skończonym 6 tyg
martina969
Filipowa mama
mi kazali przyjść na szczepienie jak mały skończy 6 tyg. i 1 dzień.
martina969
Filipowa mama
kurcze ja cały czas zastanawiam się nad tymi szczepionkami, które wziąść bo na wszystkie Nas na pewno nie stać
Zastanawiam się czy np. zdecydowac się na te refundowane i wtedy wykupic na rotawirusy, albo zrezygnować z rota i wziąść skojarzone 5 w 1
Witam, podczytuje Was co jakis czas. Estragon pytałas wcześniej o pediatre w Krakowie - bardzo dobre opinie (również w środowisku lekarskim) ma dr Kruk, ja prawdopodobnie też się zdecyduję, chociaż mam jeszcze troszke czasu...
lek.med. Wojciech Kruk, Bardzo Dobry pediatra, Kraków - opinie w wyszukiwarce i rankingu lekarzy ZnanyLekarz.pl
asia.k
pierwsze szczepienie po 6 tyg -czyli juz 6+1 my niestety jeszcze bez szczepienia mimo iz Młody juz ma ponad 2 miesiace czekamy na decyzje neurologa i byc moze juz w te srode bedzie szczepienie
reklama
strega
WEe Wloszech natomiast sprawa szczepien wyglada tak:
po pierwsze nie szczepia na nic po urodzeniu... i tu to chyba lepsze z tego co slyszlam ostatanie polemiki w Polsce na temat sczepienia noworodkw od razu. Tutaj perwsze szczepienierobi sie dopiero w 3 miesiacu.
Po wyjsciu ze szpitala na podstawie codice fiscale czyli chyba takiego odpowiednika naszego peselu ..wyrabia sie dziecku tessere sanitarie, zapisuje w ASL (odpowiednik przychodni lekarskiej z NFZ) i wybiera pediatre.
Maly jeszze nie skonczyl 3 tyg a juz mi przeslali z ASL zawiadomienie o szczepieniu pierwszym. Zaprosili nas na 20 lipca czyli jakbedzie mial 2,5 miesiaca.
Bedzie szczepionyprzeciwko / na : POLIO czyli Heinego-Medina , tezec, blonice , ksztusiec, zapalenie watroby typu B. Jest tez mozliwosc szczepieni ana pneumokoki ( zalecane przez pediatre jak dzoiecko ma isc do zlobka) i pozniej tez na rotawiruSy ale to chyba po 6 m-cu. no i wszytsko bezplatne.
po pierwsze nie szczepia na nic po urodzeniu... i tu to chyba lepsze z tego co slyszlam ostatanie polemiki w Polsce na temat sczepienia noworodkw od razu. Tutaj perwsze szczepienierobi sie dopiero w 3 miesiacu.
Po wyjsciu ze szpitala na podstawie codice fiscale czyli chyba takiego odpowiednika naszego peselu ..wyrabia sie dziecku tessere sanitarie, zapisuje w ASL (odpowiednik przychodni lekarskiej z NFZ) i wybiera pediatre.
Maly jeszze nie skonczyl 3 tyg a juz mi przeslali z ASL zawiadomienie o szczepieniu pierwszym. Zaprosili nas na 20 lipca czyli jakbedzie mial 2,5 miesiaca.
Bedzie szczepionyprzeciwko / na : POLIO czyli Heinego-Medina , tezec, blonice , ksztusiec, zapalenie watroby typu B. Jest tez mozliwosc szczepieni ana pneumokoki ( zalecane przez pediatre jak dzoiecko ma isc do zlobka) i pozniej tez na rotawiruSy ale to chyba po 6 m-cu. no i wszytsko bezplatne.