reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

Aga to rzeczywiście Tomuś sporo przybrał na wadze... jak tak dalej pójdzie to szybciutko dogoni mojego Antosia... już tylko 1kg mu został a przeciez po urodzeniu było prawie 2kg różnicy... super

no ja też jestem w szoku, że tak ładnie przybiera,
a przecież na początku martwiłam się, że jemu 5-10 minut przy cycy starcza :-)
ale ostatnie 3 dni to wisi całymi dniami..

a dziś mamy dzień ulewania.. co chwilę mu się ulewa :-(

reklama
aga ulewa Mu się, bo za dużo je. Sama napisałaś, że non stop na cycu wisi (pewnie skok rozwojowy 3 tygodnia). Dzieciątka mają malutkie żołądeczki i jak zjedzą za dużo, to po prostu ulewają:).

aga ulewa Mu się, bo za dużo je. Sama napisałaś, że non stop na cycu wisi (pewnie skok rozwojowy 3 tygodnia). Dzieciątka mają malutkie żołądeczki i jak zjedzą za dużo, to po prostu ulewają:).

tak też przypuszczam, że to ten skok,
w ogole to jestem w szoku, bo dziś wypił WSZYSTKO co miałam w cycku- tak mi się wydaje, bo ssał, ssał i ssał, może z 1, 5 godziny i nagle w płacz i ciągnął i płakał.. przystawiłam do drugiego i ładnie ssał w ciszy :-)

a tak w ogóle to po jakim czasie napływa pokarm z powrotem??
bo przy tym, co on teraz wyprawia, to z 5 cycków bym potrzebowała :-D
teraz dałam mu smoka i jest cisza :-)

u nas dziś dzień masakra!!
młody nie spał od 6 rano do 10 w południe.. nic na niego nie działało.. najpierw ok 1,5h rozglądania, podziwiania i gadania a później jazda!!!!! darł się jak by ktoś go ze skóry obdzierał! nawet noszenie nie pomagało.. jak już w końcu usnął (oczywiście na rękach :wściekła/y:) to każda próba odłożenia go do łóżeczka kończyła się jedną wielką histerią..
jak już zasnął w końcu o 10, tzn jak mąż go uspał to wstał dopiero o 15 no a później powtórka z rozrywki do 21 :no: w końcu zapodaliśmy mu infacol i liczę, że to trochę pomoże..
od poniedziałku mąż wraca do pracy.. jeśli młody postanowi powtarzać te swoje akcje regularnie to nawet zjeść nie będę miała kiedy :-(

Ostatnia edycja:
No a my po kolejnej kontroli okulistycznej i jak na razie wszystko gra i buczy nastepna za 4 tygodnie no ale maly fochem na mnie rzucil i darł sie godzine bo babsztyl w oko mu zagladal a do tego metalowe rozwieraczki wkladal i tyle

No a my po kolejnej kontroli okulistycznej i jak na razie wszystko gra i buczy nastepna za 4 tygodnie no ale maly fochem na mnie rzucil i darł sie godzine bo babsztyl w oko mu zagladal a do tego metalowe rozwieraczki wkladal i tyle
asiu ja wlasnie dlatego nie chciałam zeby moja była zmuszona sc na wizyte do okulisty, ale niestety krople nie pomogły:no: i wczoraj zapisałam mała na wizyte....:-(

aga pytałas kiedys jakich kropli uzywam do oczka mai, wiec to sa TOBREX

aga pytałas kiedys jakich kropli uzywam do oczka mai, wiec to sa TOBREX[/QUOTE]

hej , hej mi pediatra tez przepisala Tobrex ( widac kropelki miedzynarodowe bo ja mieszkam we §wloszech)
zakrapiamy juz oczko prawie tydzien zgodnie ze wskazaniami 3razy dziennie i 2 razy dziennie przemywam jakismis specjalnymi chusteczkami juz znawilzonymi czyms :-)Oczko juz nie ropieje, ale jak wychodziny na polko i jak Mateusz ma zamkniete powieki to widac ze sa jeszcze czerwone. Pani doktor zdiagnozowala u niego Conguntivite czyli zapalenie spojowki.
julita a ty na co dostalas tobrex?

reklama
A u nas dalej oczko ropieje:(
Mimo stosowania kropelek:(
Dziś idziemy zapisać małą do okulisty:(
Miałam z Jagodą problemowe oczka. Ropiały i łzawiły. Antybiotyki nie pomagały i w końcu miała udrażniane kanaliki. Teraz u młodego też zaczęły mocno ropieć oczka, lekarka przepisała mu antybiotyk, ale najpierw kazała masować spojówki. Nie wiem czy próbowałaś tego sposobu, ale u nas dziala rewelacyjnie (choć u Jagody nie, może za późno zaczęliśmy to robić). Parę dni od końca noska, do nasady przesuwasz palcem a potem okrężnymi ruchami masujesz oczko przy spojówce, my lekko naciskaliśmy i normalnie ropa strzelała na całe oko!!!! :szok:Od dwóch dni nie ma ropy, choć nadal masujemy oczka.:tak:

a tak w ogóle to po jakim czasie napływa pokarm z powrotem??
bo przy tym, co on teraz wyprawia, to z 5 cycków bym potrzebowała :-D
teraz dałam mu smoka i jest cisza :-)
Tak naprawdę to mleko się nie kończy, jak naciśniesz mocno pierś to dalej mleko będzie lecieć, choć mniej, bo to co było blisko ujścia bejbiak wyssał.

Porównanie świetne, haha,:-D:-D:-D tylko jak te 5 cycków rozmieścić? Tak jak u krowy? Bo na plecach to nie bardzo;-);-)
Ale u mnie tak samo jest. Mały ssie, nażre się jak bąk ale dalej ssie, a potem jak mu się uleje, to z buzi i z nosa!!:szok::szok::szok: Dlatego karmię go częściej a krócej i potem ładuję smoka.

Do góry