reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

dokladnie tak, co drugi dzien az do konca 10miesiaca. nt dodawania surowego zoltka zdania sa podzielone. nam pediatra powiedziala ze nawet do mleka mozna dodawac. my zdecydowalismy ze bedziemy z ugotowanego jajka pol zoltka dodawac do obiadkow.

reklama
My już po wizycie u lekarza - Jasiek waży 8.270, a ja myślałam że więcej....
Głupsza wyszłam od niego niż przyszłam. Oczywiście wit. d mam podawać - dwie kapsułki witaD. Pani doktor była baardzo zdziwiona, wręcz oburzona, ze ja Jaśkowi podawałam tylko jedną - a sama pi..a mi tak kazała!!! Powiedziałąm jej, że dawkowanie zostało zlecone na wizycie przy szczepieniach, jakby zajrzała do karty, to zobaczyłaby, ze to ona zaordynowała takie dawkowanie.
Dostaliśmy bebilon pepti 2 i pytałam jak przechodzić, a ta mi mówi że stopniowo zastępować jeden posiłek jedynki dwójką i nie mieszać mleka. Kupiłam bebilon pepti 2 a tam jak byk napisana cała rozpiska 6-dniowa przechodzenia z 1 na 2, polegająca na mieszaniu mlek i stopniowym zmniejszaniu proporcji 1 :baffled: - i bądź tu mądrym, mam wierzyć producentowi, czy lekarce, która chyba sama nie wie czasem co bredzi, ale za to z dogmatycznym wręcz przekonaniem o własnej nieomylności (musiałybyście jej posłuchać). No i ogólnie cała wizyta przebiegła w atmosferze kłótni - chyba zmienię Jaśkowi lekarza, tylko kurde daleko będę miała w inne miejsce :-(

Lenkaa zmień lekarza, szkoda Twoich nerwów.

Ile razy w tygodniu podajecie mięsko?

Nikita mój ledwo skończył pół roku i w czwartek będę pytać lekarza co z tym żółtkiem ;-)

My jutro idziemy na szczepienie, zdam relację wieczorem :)
Żółtko w takim razie u nas za ok 2 tyg:)

Lenkaa*, ja bym jednak zmieniła lekarza, lub narazie tylko zasięgnęła opinii innego co do tego mleka skoro tamta lekarka taka nie ogarnięta....

reklama
my po wizycie neurologa...
Agata ma obniżone napięcie mięśniowe nieznacznie, dlatego tak w tyle jest w porównaniu do rówieśników śmiało śmigających z pleców na brzuch.. dodatkow dochodzi fakt lekkiego opóźnienia bo gata 2 tygodnie za wcześnie urodzona.... ogólnie super.. nie dostałam ochrzanu, za to Pani doktór dała nam telefon do super rehabilitanta, co nas wkręci w grupę szkoleniową dla innych profesjonalnych rehabilitantów.... i takim to sposobem będziemy się rehabilitować darmo (co w głogowie graniczy z cudem).... a przy okazji się okazało, że mamy ośrodek gdzie będziemy się rehabilitować po przeciwnej stronie ulicy (na przeciw moich okien.. także wogóle już bomba....

A poza tym lekarka pochwaliła jak ja ją trzymam siedząc z nią.... i powiedziała, że za miesiąc będzie już sama siedziała.... podpierając się oczywiście....

Do góry