reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

reklama
Wiolan, to fajnie że ochrzanu nie było;P, że rehabilitację będziecie mieć za darmochę i to jeszcze blisko domku:)
Agatka na pewno szybko dogoni rówieśników:)
A to w którym tc urodziła się Agatka?

U nas niestety oprócz ząbków jest i zapalenie ucha:(...to dlatego Majunie łapała się za uszko:(
Ale jestem zła na siebie bo myślałam że to od ząbków:(!!!
Do tego dzis w nocy zaczeła kasłać...i jak tylko rano wstałyśmy tak biegiem do lekarza.
Tak mi jej szkoda.

my po wizycie neurologa...
Agata ma obniżone napięcie mięśniowe nieznacznie, dlatego tak w tyle jest w porównaniu do rówieśników śmiało śmigających z pleców na brzuch.. dodatkow dochodzi fakt lekkiego opóźnienia bo gata 2 tygodnie za wcześnie urodzona.... ogólnie super.. nie dostałam ochrzanu, za to Pani doktór dała nam telefon do super rehabilitanta, co nas wkręci w grupę szkoleniową dla innych profesjonalnych rehabilitantów.... i takim to sposobem będziemy się rehabilitować darmo (co w głogowie graniczy z cudem).... a przy okazji się okazało, że mamy ośrodek gdzie będziemy się rehabilitować po przeciwnej stronie ulicy (na przeciw moich okien.. także wogóle już bomba....

A poza tym lekarka pochwaliła jak ja ją trzymam siedząc z nią.... i powiedziała, że za miesiąc będzie już sama siedziała.... podpierając się oczywiście....

2 tygodnie to niewiele, Agatka sobie poradzi i z tym że troszkę wcześniej się urodziła i z tym obniżonym napięciem i za chwilę będzie się turlać i zatęsknisz za czasami jak tylko leżała. Ja wczoraj Wiktorowi przez 15 minut próbowałam zalożyć pampka bo mi się ciągle albo podnosil do siadania albo przekręcał na brzuch, totalna masakra :szok::szok:

ona się 12 dni przed terminem porodu urodziła.. ale termin powinien być tak naprawdę na czerwiec, wiec idąc tym tropem to nawet mogłoby być i 3 tygodnie (ja mam @ nieregularne i nawet co 40 dni a tp wyliczony wg cykli 28 dniowych)...
wiem że dogoni rówieśników.. kiedyś na pewno.. ale chciałabym aby sobie się turlała... i próbowała pupcię do góry podnosić... bo to już blisko, aby jej ciągle z miejsca na miejsca na rękach nie transportować....

Wiolan super że tak Wam się udało z tą rehabilitacją :) Agatka szybko nadgoni bo zdolna i silna z niej dziewczynka :) Zresztą jak tam poćwiczy, pomęczy się to i później pewnie pośpi ładnie ;P

Julita jeszcze raz zdrówka dla Majeczki :)

reklama
Bylismy dzisiaj na umówionym szczepieniu i... wróciliśmy sie do domu...
Minęło 6 tyg od ostaniego, więc zpaisalam Filipa, przychodzimy, oględziny lekarza, zdrowy do szczepienia, jeszcze na wagę, a tu: "ale on jeszce nie ma 6 miesiecy? prawda?"
"nie, za lika dni skończy"
"to nie mozemy go zaszczepić, bo na WZW dziecko musi miec skonczone pół roku"
Finalnie tylko wskoczył przy okazji na wagę, która pokazał 7660g i nastepna wizyta ostaniego listopada juz na szczepienie mam nadzieje...

Wiolan, rehabilitacja szybko przyniesie poprawę, zobaczysz:)

Julita, zdrówka dla Majki:)

Krewetka, nim się obejrzysz, a i Lilianka przescignie umiejętnościami równieśników:)))

Ostatnia edycja:
Do góry