reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

A poza tym lekarka pochwaliła jak ja ją trzymam siedząc z nią.... i powiedziała, że za miesiąc będzie już sama siedziała.... podpierając się oczywiście....

a jak ja trzymałaś????

Wiolan, to fajnie że ochrzanu nie było;P, że rehabilitację będziecie mieć za darmochę i to jeszcze blisko domku:)
Agatka na pewno szybko dogoni rówieśników:)
A to w którym tc urodziła się Agatka?

U nas niestety oprócz ząbków jest i zapalenie ucha:(...to dlatego Majunie łapała się za uszko:(
Ale jestem zła na siebie bo myślałam że to od ząbków:(!!!
Do tego dzis w nocy zaczeła kasłać...i jak tylko rano wstałyśmy tak biegiem do lekarza.
Tak mi jej szkoda.

Julita, nie miej wyrzutów sumienia. Ska miałaś wwiedziec???? Moim zzdaniem i tak super zareagowalas, bo poszlas od razu do lekarza, a nie zwalilas na zabki i nie czekalas az przejdzie.

wiolan, będzie dobrze! Lilianka nadal nie chce się obracać z pleców na brzuch i odwrotnie :(

A chodzicie na rehabilitację ? Sorki, ale nie kojarze czy wczesniej cos pisalas na ten temat

Aga na moim schemacie żółtko dzieciom cycowym podaje się od 7miesiąca pół żółtka co drugi dzień.
Czyli np. 6 miesięcy i 1 dzień to już 7-my miesiąc?????

tak.

dzizas, dzidziunia juz trzeci raz dzis zrobila kupe a dopiero 15, wtf?:/

moja normalnie robi 2-5 kup dziennie. Muszę zapytac teraz na wizycie lekarki czy to normalne.

reklama
wiolan[/B], super z ta rehabilitacją, a napięcie szybko minie- zobaczysz

Aga: u nas raczej tego napięcia za mało:)))

A tak wogóle jestem mega zła na siebie i męża... miał zły wczoraj humor i próbował mnie zaczepiać.. więc trzasnęłam o 19 drzwiami od sypalni i nie wychodziłąm.. zapomniałam zadzwonić do rehabilitanta.. umowilam sie ze zadzwonie o 21... i co?? przypomnialo mi sie o 3 nad ranem... i juz usnac nie mogalm.. bo slyszalam jak gosciu juz mi odmawia... no ale dzisiaj zadzwonilam (za bardzo mi zalezy) no więc muszę zadzwonić dzisiaj o 22... mam nadzieję, że jazd w domu nie będzie....

Tysia: siedziałam i miałam ją na kolanach ale ja miałam ciało do tyłu odgięte (ale plecy oparte) i agata nie siedziała pod kątem prostym ale była niejako pochylona do tyłu....
i dla dzieci ktore jeszcze cycem się delektują to częstge kupki są normalnością:)))

krewetko: ale Lila jest przecież też wcześniej urodzona, więc jak mi Pani doktor tłumaczyła, to takie dzieci niestety potrzebują troszkę czasu aby nadrobić zaległości... a chodzicie do neurologa i na rehabilitacje dalej???
u nas niby (teoretycznie) tylko 2 tygodnie za wczesnie ale to jednak jest roznica... zwlaszcza ze mnie sie wydaje, iż Agata w ogólnym rozrachunku z miasiąc za wcześnie urodzona... bo ja cykle miałam nie 28 dniowe ale czasem i 40 dniowe.. ale średnio 36 dniowe.. więc ten termin nie powinien być na 29 maja ale koło połowy czerwca...

Ostatnia edycja:
Wiolan rehabilitacja szybko przyniesie efekt zobaczysz!!!
wiesz my tez 2 tyg przed terminem urodzone, i tak samo mam wrazenie że teram faktyczny powinna miec na koniec maja poczatek czerwca bo moje cykle srednio mialy 36-38 dni :) więc długo... także u nas tez pani rehabilitantak kiedys mowiła mi że Gabrysia ma zawsze 2 tyg wiecej czasu niz inne maluchy!
Zdróweczka dla Majuni!!!(Julita)

katagorka, wiolan jak dwa tygodnie wcześniej? Rodziłyście w 34 tc? Bo mnie się wydaje, że od 36 tc, to jest poród o czasie i w przypadku takich dzieci nie mówi się już o jakichkolwiek opóźnieniach. Ja urodziłam równiutko w 39 tc i nikt nigdy nie mówił, że moje dziecko może robic coś z tygodniowym opóźnieniem:))) Ja się urodziłam w 36 tc i też mama miała uznany poród o czasie.

btw wiolan nie masz się czym martwic, bo Agatka nadrobi zaległości tylko musicie się teraz regularnie rehabilitowac. Mój ma/miał obniżone napięcie w klatce piersiowej, stąd tak długo nie mógł tych obrotów zaczaic. Po tygodniu rehabilitacji śmigał jak nie wiem, obraca się z brzucha na plecy i odwrotnie, pełza, pupę do góry unosi, i myślę, że ze 2 tygodnie jeszcze i przyjmie pozycję na czworakach:)

reklama
Do góry