reklama
julita1212
Szczęśliwa mamusia:) Cudownej dwójeczki :*
kurcze to wygląda na to że tylko ja nie daje
((
Właśnie dziewczyny dajecie maluchom jeszcze wit D???
ja daję 1 ktop. vitaD słyszałam, że do 18 miesiąca daje się??
N
nataliak
Gość
u nas tez vita d codziennie, dziecko powinno ta witamine dostawac.
martina969
Filipowa mama
my również dajemy raz dziennie vitaD w kapsułkach, jak ostatnio byliśmy u lekarza to pani doktor kazała dalej podawać.
lenkaa*
Fanka BB :)
No to tylko ja odstawiłam z tego widzę - nie wiem dlaczego sobie zakodowałam, że przy mm nie daje się wit. D żeby nie było nadmiaru, bo jest w mleku modyfikowanym. W sumie tragedii nie ma - ostatecznie nie dostaje jej od 3 tygodni, lepiej dać za mało niż za dużo, bo wit d w nadmiarze jest toksyczna dla wątroby. Dziś ustalę dawkowanie, ale my dawaliśmy przy karmieniu piersią zaledwie jedną kapsułkę witaD, to ciekawe ile będzie można przy mm, uwzględniając zarastające ciemiączko u Jasia.
Lenkaa odpowiedziałam Ci na głównym ale napiszę jeszcze raz. Przy karmieniu mm, o ile dziecko nie wypija ok.1000ml (1L) mleka dziennie to nadal podaje się witaminę D. Ile witaminy D3 - Karmienie butelką - arykuł
reklama
N
nataliak
Gość
mimo karmienia mm dziecko powinno dostawac witamine d codziennie do ukonczenia roku. potem to indywidualna kwestia i zalezy od diety i ilosci wypijanego mm. niektorzy pediatrzy zalecaja podawanie tej witaminy w okresie od jesieni do wiosny czyli wtedy kiedy dziecko malo przebywa na sloncu.