reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

;))) moja dzis przewedrowała pod ławę na podlogę i poki zobaczyłam co robi to mi pod ławą panele wylizała ;) a wy tu mówicie o sterylizacji butelek....
aktualnie na czasie są metki przy poduszce i zawijanie sie w pieluche którą ma na kocu rozlożona.

reklama
estragon, na pewno wszystko jest ok. najwazniejsze, żeby leżał dużo na brzuchu i podnosił główkę - od tego wszystko sie zaczyna :) każde dziecko ma po prostu swoje tempo. nie martw się. Dużo się z nim baw i stymuluj, zachęcaj, pokazuj różne ciekawe zabawki :)

ja sądzę, że w przypadku mojej Jagody i Tomka Agi duzy wpływ na szybszy rozwój motoryczny naszych dzieci może mieć basen :)

woow, jestem pod wrażeniem umiejętności, jakie posiadają wasze dzieci
zastanawiam się czy w takim razie u nas jest wszystko ok...

na pewno jest wszystko w porzadku. Po prostu dzieci maja rozne charaktery i rozne tempo rozwoju. Ja osobiscie znam dziecko które w wieku 7 miesiecy lezalo i sie rozgladalo z zaciekawieniem. A żeby cos z wlasnej inicjatywy dupcie ruszyc to gdzie tam NO WAY.

ehh... u mnie jeden nisko... i tordzo atrakcyjny... :/ musimy szybko coś wymyslić.

BTW Zapomniałam! Wczoraj na basenie Jagoda pierwszy raz nurkowała!!! :))) Poszło jej super! W sumie nurkowałyśmy 3 razy :) w przyszłym tygodniu idziemy z M., to nakręcimy filmik :) A jak u Was Aga, nurkowaliście już z Tomeczkiem?
jeszcze nie, jutro zajęcia, może wtedy, a jak u was poszło?
płakała??
i ile sekund?

jak leży na macie na brzuszku, to chwyta zabawki, podciąga je do siebie, wkłada do buzi, krzyczy na nie albo pluje:p, jeszcze nie pełza, ale dupkę do góry podnosi, ale na brzuchu długo nie wytrzymuje, bo zaraz mu główka opada albo się odwraca na plecki, a bawimy się dużo, bo muszę bardzo pilnowac symetrii, a jak zostawię go samego, to zauważa tylko prawą rączkę, nóżkę czy obraca się tylko na prawo
w ogóle, to dużo śpi przez dzień, dziś miał jedną drzemkę 2,5 godz i teraz śpi znowu od 11.30...

u nas basen odpada, bo nadal nie mamy samochodu://///////

estragon, nie narzekaj, nie jest źle, wyciąga rączki bawi się to super,
lepiej się ciesz, że jeszcze nie wędruje poza matę ;-)

a basen jest super, tylko ubieranie po basenie najgorsze..
my mamy w przebieralni tylko 2 przewijaki na 14 dzieci :szok:
w męskiej sa też 2 i tylko 4 dzieci, więc Tomek często do taty wędruje, ale jak Tata ubierze, to ja muszę poprawiać ;-)

ale sami zanurzaliście, czy trener?
bo różnie robią, np. trener puszcza pod wodę dziecko, a ty np. musisz pod wodą je złapać i na powierzchnie i przytulić tzw kangurki potem :-)
a u was jak?? sama ją trzymałaś i nagle bam pod wodę?
ja się trochę boję.. instruktor kazał nam poczytać o odruchu moro, bo często się po tym zdarza

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry