reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

reklama
chrupcia dziewczyny juz wczesniej pisaly ze to co dziecko probuje robic samo w kwesti siadania moze sobie robic, nie wolno mu tylko pomagac.
agnieszka 8miesieczne dziecko ktore jeszcze nie siedzi jest najzupelniej normalne i nie wymaga rehabilitacji...

A Nadusia przyjmuje pozycję do raczkowania(notabene jest na to za wcześnie, ma dopiero 4,5 miesiąca).W pozycji na brzuszku z wyprostowanymi rączkami i nóżkami podkurczonymi jak do raczkowania, później te nóżki unosi na paluszkach i przy tym podnosi cały tyłek ;-) A łobuz jest taki,że próbuje w pozycji do raczkowania rozbujać podwieszony materacyk w łóżeczku (mam łóżeczko turystyczne) i śmieje się przy tym ;-)
Hehehe Lenka tez tak robi ;)

A z siadaniem macie rację, nie będę jej więcej podawać rąk żeby się podciągała, niech ćwiczy brzuszki ;)

:-:)-:)-:)-(wróciłysmy od pediatry...i jestem bardzo smutna :)-:)-:)-()płakac mi sie chce...pani dr badała Gabi i osłuchowo jest oki tzn tylko katarek ale wykryła u niej jakies szmery na serduszku i mamy skierowanie do kardiologa!!! na echo serca własnie wydzwaniam po poradniach...
po za tym chyba to zęby bo juz cos sie tam wykluwa jak to ujela pani dr mamy camile i viburcol dawac... ja mówie ze mała malo je itd że może ja zwazyc a ona że ładnie wyglada i na oko to ma ponad 7 kg a na wadze coo tylko 6780g czyli(230g) za 4 tyg tylko ale mam sie nie martwic bo to pewnie zeby i jak w jednym miesiacu przybyla prawie 850g to teraz moze byc mniej ale ja tak sie martwie , podobno Gabi urosla i dlatego jest dluzsza a szczuplejsza...nie wiem co mam myslec...ale boje sie i płaczę..
a z leków mamy syrop prawoślazowy dla dzieci 2razy po 2.5ml Euphorbium. calcium syrop 3 razy po 2.5ml i witamine C plus ten wiburcol i Kamilia aha na goraczke paracetamol w czopku albo Nurofen w syropie

katagorka będzie dobrze, pójdziesz z Gabi do kardiologa i wszystko wtedy się wyjaśni. Wiem że teraz bardzo się denerwujesz ale wierze że wszystko będzie ok:)

Ja to mam , lekarz ostatnio nam to przepisał niby na uspokojenie bo Nikoś źle sypia. Na razie nie widzę poprawy, poza tym jeszcze nie ząbkuje więc nie wiem czy zadziała. W ampułce jest dosyć dużo tego leku, więc jest trochę tego wlewania.

Katagorka wiem że to łatwo mówić ale staraj się uspokoić bo Gabi wyczuwa Twój nastój, na razie jest jeszcze nic nie stwierdzone, trzymaj się!!!

a u nas jakas dziwna kupka :eek: taki maly ciemny bobek.Popatrzyłamna sklad mleka następnego i jest zwiększona ilość zelaza więc podejrzewam,ze to dlatego,do tej pory byly normalne jak jeszcze mieszalam 1 z 2 ale teraz pije juz samo mleko 2.

reklama
Do góry