reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

reklama
Ja mam krem Hippa i Nivea (stosujemy zamiennie, który akurat mam pod ręką). Co do czopków to nigdy nie używałam bo Majka wali kupy bez problemu ;P

Dziś idziemy na trzecie szczepienie...trzymajcie kciuki aby było tak dobrze jak ostatnio, kiedy to Majka wcale nie płakała :)

alis, kciuki trzymamy ;)
My dzis tez powinnismy byc na szcepieniu ale ze wzgledu na wyjazd sobotni pojdziemy w poniedzialek. Do tej pory po szczepieniach bylo wszytsko oki, ale jak znam moje szczescie to akurat teraz byloby inaczej.

Jak długo pozwalacie dzieciom na wysilek przy ćwiczeniu nowych rzeczy? Mała na brzuszku usiluje sie czolgac, odpycha sie rekami i wedruje do tylu, czasem obraca sie wokol wlasnej osi. Jak widze ze jest zmeczona to odwracam ja na plecy ale za chwile znowu lezy na brzuchu i sie siluje. Dopiero jak wezme na rece to odpoczywa.

Tysia ja podobnie jak Aga robię, póki nie płacze to niech się siłuje. Ewentualnie przerywam jeśli widzę, że mała jest ewidentnie zmęczona (głowa jej leci i mała się denerwuje) :)

reklama
my juz po wizycie u rehabilitantki, ogólnie ie jest żle,do przewrotów na brzuszek niewiele jej brakuje, dostałyśmy ćwiczonko i będzie dobrze, natomiast gorzej z rączkami, babka powiedziała ze słabiutko z podporem i mogą być kłopoty, mamy zakaz noszenia ja przodem do siebie, tylko tyłem, aaa i oczywiście bezwzledny zakaz siadania do ok 8-9 miesiąca, gdyż grozi to kifozą oraz problemami z żebrami:szok:

Do góry