N
nataliak
Gość
Temperatura u niemowlaka między 36,5 a 37,2 to norma, dopiero jak przekroczy 38 należy szybko reagować![]()
ja znalazlam info ze nawet rozpietosc 36,5-37,5 jest ok.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Temperatura u niemowlaka między 36,5 a 37,2 to norma, dopiero jak przekroczy 38 należy szybko reagować![]()
A Kubusiowi napletek popękał:--
-( Przedwczoraj jak go smarowałam po kąpieli to było wszystko w porządku, a wczoraj w kąpieli zauważyłam że jest końcówka siusiaczka zaczerwieniona, więc nie ruszałam, potem przy wycieraniu delikatnie odciągnęłam a tu trzy pękniecia:-
-
-(
Nie mam pojęcia jak to się stało, zawsze mu po kąpieli odciągam ale bardzo delikatnie nie do oporu tylko tyle ile się delikatnie da, co drugi dzień smaruję linomagiem bo mu się dużo mastki gromadzi i dotąd wszystko było w porządku:--
-( Moje biedactwo - niby nie marudzi bardziej niż zwykle, ale przy przewijaniu się broni żeby go tam nie dotykać, więc na pewno go boli:-
-
-(
Posmarowałam neomycyną, zobaczymy co będzie. Mama poszła z tata na kontrolę do ośrodka, więc przy okazji zapytają pediatry co robić.
Ja początkowo nie odciągałam wcale, ale gromadziło mu się mnóstwo mastki i miała nieprzyjemny zapach, trzeba było odciągać tyle żeby ją wymyć, konieczne to było, lekarka kazała. Mógł mu się stan zapalny zrobić. I zawsze odciągałam tylko tyle ile się lekko dało, i dotąd nie było problemów. I pękło mu nie w trakcie odciągania, tylko samo w pieluszce. Rodziców jeszcze nie ma, zobaczymy co lekarka powie. Bo nasza pediatra przyjmuje też dorosłych i do niej poszedł mój tatau nas lekarki nie pozwalają odciągać napletka chłopcom aż przez pierwsze 6 miesięcy życia.. potem konsultacja pediatryczna a jeśli trzeba to dopiero chirurg... zbytnia manipulacja napletkiem może doprowadzić też do wysuszenia żołędzi, która naturalnie jest chroniona przez napletek.. nie dziwie się, że się Kubulek broni... pewnie też jak sika to go piecze.... i lepiej niech go pediatra obejrzy.. z tym nie ma żartów..
nam pediatra powiedziała ze dopiero powyzej 38 stopni nalezy reagować