reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

u nas chyba zaczal sie juz ten skok 26tygodnia, od kilku dni dziecko przebudza sie w nocy z placzem jakby mialo koszmary i po kilku sekundach spi dalej. ciekawe jakie jeszcze atrakcje nas czekaja...

U nas od kilku dni tez sie tak dzieje :( zasneła o 20 i juz 3 razy musiałam ją na ręce brać.Coś czuję,że się dzisiaj nocka bedzie ciezka.

reklama
a to u nas nie ma wyciagania z lozeczka, wystarczy smoka dac i w kilka sekund dziecko zasypia. dzieje sie tak tylko dopoki my nie pojdziemy spac wiec mozliwe ze ja rozprasza halas i swiatlo, potem spi twardo do rana.

musiałam ją wyjąć z łóżeczka ,bo aż wrzeszczała,i bałam się,ze starsza obudzi(rano do szkoły idzie) wczesniej to tez smoka dostala,chwile sie pokreciła i zasypiała a dzisiaj to nie wiem co jej się stało.

wprowadzam jej te mleko nastepne i może to ta zmiana mleka? I dzisiaj dostała tez mięsko pierwszy raz,może ją faktycznie boli brzuszek?

Ostatnia edycja:
U nas kolejny raz zdarzyła sie taka sytuacja...
Mały zasnął, po jakims czasie, przez sen zaczął "chyłkać", nauczona doswiadczeniem, nie głaskłam go i mówiłam, po pół godz takich stekań , chyłkań spał spokojnie dalej.
Za pierwszym razem wziełam go na ręce, to był błąd, zaczął tak krzyczeć, że przez godzinę nie szło go uspokoić. Nic nie pomagało Płakałam razem z nim...

U nas niespokojny sen był w zeszłym tygodniu,postękiwania, wczoraj też Jaś obudził się z płaczem, takim jakby coś mu się zełgo śniło. Przebudził się też zanim poszliśmy spać - koło 21. Wsadziłam go do łóżeczka i dostał smoka, ale płakał nadal, więc usiadłam na łóżku i ukołysałam na rękach. W ostatnich 2 tygodniach musiałam go przy histerii za każdym razem tulić i kołysać na rękach żeby usnął, inaczej nie potrafił się wyciszyć - a kołysząc usypiał w 5 min. Ale jak nie było histerii to zasypiał ładnie sam, tak jak zwykle.Staram się nie nadużywać tego kołysania, ale jak jest potrzeba to się nie waham.
Dodatkowo zaczął nam się budzić na karmienie nocne ok. 2-3 w nocy. Po trzech dniach wymiękłam i wprowadziłam model wieczornego "tankowania do pełna" i jak na razie sprawdza się. Młody śpi do 6 -7 rano znowu bez przerw.

witam ,
mam pytanko... jakie temperaturki maja Wasze dzieciaczki?? moj Mateuszek od miesiaca ma temperaturke ok 37 stopni. Czasami jest 36,8 a czasami 37,4. Martwie sie czym moze to byc spowodowane. W srode idziemy na szczepienie ale z taka temperatura ta nie wiem :/ chyba dam mocz na posiew i zobaczymy... bo jeszcze co moze byc przyczyna? moze jeszcze zabki?? ale poki co to nic nie widac zeby sie cos szykowalo. Dzieki z gory za odpowiedzi ;)

witam ,
mam pytanko... jakie temperaturki maja Wasze dzieciaczki?? moj Mateuszek od miesiaca ma temperaturke ok 37 stopni. Czasami jest 36,8 a czasami 37,4. Martwie sie czym moze to byc spowodowane. W srode idziemy na szczepienie ale z taka temperatura ta nie wiem :/ chyba dam mocz na posiew i zobaczymy... bo jeszcze co moze byc przyczyna? moze jeszcze zabki?? ale poki co to nic nie widac zeby sie cos szykowalo. Dzieki z gory za odpowiedzi ;)

Temperatura u niemowlaka między 36,5 a 37,2 to norma, dopiero jak przekroczy 38 należy szybko reagować :)

reklama
A Kubusiowi napletek popękał:-:)-:)-( Przedwczoraj jak go smarowałam po kąpieli to było wszystko w porządku, a wczoraj w kąpieli zauważyłam że jest końcówka siusiaczka zaczerwieniona, więc nie ruszałam, potem przy wycieraniu delikatnie odciągnęłam a tu trzy pękniecia:-:)-:)-(
Nie mam pojęcia jak to się stało, zawsze mu po kąpieli odciągam ale bardzo delikatnie nie do oporu tylko tyle ile się delikatnie da, co drugi dzień smaruję linomagiem bo mu się dużo mastki gromadzi i dotąd wszystko było w porządku:-:)-:)-( Moje biedactwo - niby nie marudzi bardziej niż zwykle, ale przy przewijaniu się broni żeby go tam nie dotykać, więc na pewno go boli:-:)-:)-(
Posmarowałam neomycyną, zobaczymy co będzie. Mama poszła z tata na kontrolę do ośrodka, więc przy okazji zapytają pediatry co robić.

Do góry