reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

od kilku dni jest fascynacja nóżkami ( nie stópkami) a przed chwilą włożyła stopę do buzi, ze skarpetką :)
fajnie... mpoja z uporem maniaka wklada tylko raczki..:angry::angry:
oleska bravo dla Dzonego....:-)

wampi: zdrowia dla dzieciakow.. szkoda ze chorzy..:no:

u nas tez nic nie posklejane...
awru: moze i masz chlopca i nie masz warg sromowych do przegladu (no poza swoimi.. hi hi) ale i tak z napletkiem tez niemale chlopcy maja problemy.. tez im sie skleja.. fakt, ze ciezej sudocrem tam zapchac....:-D no ale mimo wszystko tez powodow do zmartwien mamusie chlopcow maja.... oczywiscie nie pisze, ze ty masz.....;-);-)

tiger: sklejenie warg to chyba podobnie jak sklejenie napletka u chlopcow... jak sie nie dopilnuje to potem rzeczywiscie moze byc problem...

reklama
Oleska super wiesci:-) Gratki dla Dzonego:-)
Krewetka ale fajnie:-) u nas maly stopke reka zlapie ale do buzi jeszcze nie trafia choc probuje

awru: moze i masz chlopca i nie masz warg sromowych do przegladu (no poza swoimi.. hi hi) ale i tak z napletkiem tez niemale chlopcy maja problemy.. tez im sie skleja.. fakt, ze ciezej sudocrem tam zapchac....:-D no ale mimo wszystko tez powodow do zmartwien mamusie chlopcow maja.... oczywiscie nie pisze, ze ty masz.....;-);-)

hehe no raczej ciężko by było :-D

A ja mam wrażenie,że albo sudocrem się "popsuł" przez ostatnie lata,albo mój młodszy ma wrażliwszą skórę,bo nie działa,choć u starszego zawsze się sprawdzał...
U nas stopy ciągle lądują w buzi,zdarza się,że nawet dwie naraz :-D Jutro przerzucę z aparata,to wkleję foty mojego gymnasticmena :)

U nas stópki w buzi juz od dłuższego czasu :) Teraz Zośka uwielbia przekrecać się na brzuszek,ale nie umie wrócić na plecki:(
Sudocremu nigdy nie uzywałam,ani teraz ani przy Weronice.Jakis czas temu czytalam o tym sklejaniu na Niemowlakach,jakas dziewczyna miała ten problem ze swoją córeczką.Wcześniej nie wiedziałam,że to w ogóle możliwe :no::baffled:

U nas również stópki nie zostały jeszcze odkryte ;P Jeśli chodzi o przewroty to opanowane ma z brzuszka na plecy, natomiast z pleców na brzuszek jest w trakcie doskonalenia ;) Już prawie jest na tym brzuszku tylko jakoś tego ostatniego decydującego zamachu nogą brakuje ;P
Muszę się natomiast pochwalić, że o ile już od dawna mała umie wyjąć sobie smoka to od wczoraj potrafi go sobie sama włożyć do buzi! I to poprawnie! No, nie zawsze poprawnie ale najczęściej jej się udaje albo go "naprostowuje" już w buzi jeśli krzywo jej pójdzie :p

O kurde też o tym nie wiedziałam... No ale Jadźka nie ma z tym problemu na szczęście.

A w ogóle jestem mega happy, bo Jasiek wreszcie zaliczył na plus próbę trakcyjną. Trzyma głowę przy podciąganiu, już nie wisi bezwładnie. Rehabilitantka powiedziała, że tylko o to jej chodzi i jak próba wyjdzie to da już Dżonowi spokój! Ale się cieszę.

BRAWA dla Jasia. Super wieści.

A ja mam w domu mały szpital, mój Misiek ma grypę, Gabi ma chore gardło, a Cypcio jest podziębiony i ma lekki katarek i mały kaszelek, no i zamiast na pobranie krwi z Cypkiem musiałam jechać z dzieciakami do lekarza.

Moje dziecię mnie zadziwia, jadł dziś dopiero 2 razy o 5:20 i o 10:20 (on taki głodomorek, że je co 3 godziny jak w zegarku, a jak zrobi raz na jakiś czas wyjątek, to góra 4 godziny, a dziś bunt) jak zasnął po karmieniu tak śpi nadal (no ale dzięki temu zostawiłam go z moją mamą i pojechałam załatwić rodzinne i dodatek za urodzenie dziecka).

Ja o sklejaniu się warg i o sudocremie nie słyszałam, mojej córci się nie nadawał i używałam Linomagu.

Zdrówka dla Twoich wszystkich szczęść.
Moja Natusia też dzisiaj mało jadła. Nawet pisałam o tym na ogólnym.

od kilku dni jest fascynacja nóżkami ( nie stópkami) a przed chwilą włożyła stopę do buzi, ze skarpetką :)

U nas też zaczął się ten etap, ale jeszcze nie wędrują do buźki :)

tiger: sklejenie warg to chyba podobnie jak sklejenie napletka u chlopcow... jak sie nie dopilnuje to potem rzeczywiscie moze byc problem...

oczywiście, masz rację. MAm jednak wrażenie, że o tej "przypadłości" dziewczynek mało która matka wie, bo i lekarze nie mówią o tym, nie uczulają na fakt, że może coś takiego mieć miejsce. Są oczywiście wyjątki, jak chociażby mój, teraz przy trzecim dziecku.....

U nas stópki w buzi juz od dłuższego czasu :) Teraz Zośka uwielbia przekrecać się na brzuszek,ale nie umie wrócić na plecki:(

Moja też jeszcze nie umie. Jest jeszcze czas, nie martw się.

reklama
Do góry