reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

reklama
u nas była pierwsza szczepionka bezpłatna, apotem 2 razy ta 5 w 1 i teraz mamy termin na koniec października, to babka coś mówiła, ze to bezpłatna teraz będzie,a potem kilka miesiecy przerwy???

katagorka mnie pielęgniarka od szczepień powiedziała, że musi byc wykonana przed ukończeniem przez dziecko 12 miesięcy, my mamy termin na grudzień:)

Heeeeelp, a jak dawkujecie Viburcol??
1 czopek cały, czy dzielicie na części?

caly.

mam pytanko do mam co szczepia 5 w 1 jak mialyscie 3 dawke to kiedy teraz macie szczepienie na wzw typ B???

to szczepienie powinno byc po ukonczeniu 6miesiecy.

bylismy dzis na kontroli u rehabilitanta, nie mial absolutnie zadnych zastrzezen, stwierdzil ze dzidziunia rozwija sie idealnie. zapisalismy sie na kolejna wizyte kontrolna do niego i do ortopedy na listopad bo kazali nam sie pokazac po skonczonym szostym miesiacu. a w srode bedziemy probowali sie wbic do okulisty, terminy na listopad ale jest szansa ze nas przyjmie wczesniej.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
dziewczyny, czy Vibrucol jest na receptę? Bo na doz.pl jest taka informacja....

Kobieta w aptece powiedziała mi, że mam być na receptę już niebawem. Niestety nie znam szczegółów.

a trochę z innej beczki. Może nie każda o tym wie, ja na przykład też dowiedziałam się o tym "problemie" od koleżanki jak byłam w trzeciej ciąży i ostatnio nawet pediatra zwrócił na to uwagę.
Otóż zapytajcie się na wizycie, czy prawidłowe są wargi sromowe, tzn, czy nie sklejają się.

Moja koleżanka miała taki właśnie problem i jednocześnie wielki żal do lekarzy, że nikt jej nie uświadomił i nie zwrócił uwagi na to, by np. smarowała wargi linomagiem (zapobiega sklejeniu). Efekt? Zabieg rozklejenia. A córeczka ma 2 lata.

Ja mam teraz schizę i dosyć często zaglądam czy nie ma sklejenia.

nataliak, super, że na wizycie idealne wieści. Brawo dla Lenki i rodziców oczywście, bo to też Wasza praca :)

reklama
a trochę z innej beczki. Może nie każda o tym wie, ja na przykład też dowiedziałam się o tym "problemie" od koleżanki jak byłam w trzeciej ciąży i ostatnio nawet pediatra zwrócił na to uwagę.
Otóż zapytajcie się na wizycie, czy prawidłowe są wargi sromowe, tzn, czy nie sklejają się.

Moja koleżanka miała taki właśnie problem i jednocześnie wielki żal do lekarzy, że nikt jej nie uświadomił i nie zwrócił uwagi na to, by np. smarowała wargi linomagiem (zapobiega sklejeniu). Efekt? Zabieg rozklejenia. A córeczka ma 2 lata.

dlatego przy dziewczynkach trzeba m.in. bardzo uważać z sudocremem

Do góry