reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

Mleko jest słodkie i dlatego w pewnym momencie pediatrzy zalecają podawanie na noc dzieciom wody, aby je odzwyczaić od nocnego karmienia, no i w ten sposób zapobiegać próchnicy

dokladnie w "pewnym momencie" ale nie jak dziecko ma DOPIERO 4 miesiace,i tym bardziej ze przyrost wagowy tj 30 gram na 1,5 tyg to malo,a nocny pokarm jest najbaardziej wartosciowy,wiec jak najbardziej karmic w nocy,jezeli dziecko sie tego domaga,owszem z czasem odzwyczajac,ale tez nie koniecznie

reklama
dokladnie w "pewnym momencie" ale nie jak dziecko ma DOPIERO 4 miesiace,i tym bardziej ze przyrost wagowy tj 30 gram na 1,5 tyg to malo,a nocny pokarm jest najbaardziej wartosciowy,wiec jak najbardziej karmic w nocy,jezeli dziecko sie tego domaga,owszem z czasem odzwyczajac,ale tez nie koniecznie
A czy ja napisałam że już trzeba przestać??
Ja oczywiście karmię Małego piersią w nocy po 2-3 razy, wiem że wtedy mleko jest najlepsze.

Byliśmy dziś u pani doktor po wyniki, nie było wszystkich tylko morfologia, która wyszła ok, po resztę wyników mamy przyjść w poniedziałek i wtedy zobaczymy co dalej z tą naszą witaminką D3. Cypcio ma ciemiączko 1,5 / 1,5.
wampi - jak na jego wiek to zupełnie normalne ciemiączko :-) Dobrze, że ci dała skieorowanie na pomiar wit. D a nie dowaliła dużą dawkę jak niektórzy robią. Przedawkowanie witamin jest dużo bardziej groźne niż niedobór.

Trzymam kciuki :-)

teraz jestem "naczytana" i po konsultacjach więc na spokojnie odpowiadam - zarośnięte ciemiączko to nie dramat.

Źle jest jak szwy czaszki się zrastają na skutek złej godpodarki wapniowo - fosforowej (widać dopiero w badaniach krwi) i główka nie rośnie (to już jest dramat)

Brak ciemiaczka póki co dla nas tylko taki minus, że nie mozna zrobić USG główki bo nie ma przez co.

teraz jestem "naczytana" i po konsultacjach więc na spokojnie odpowiadam - zarośnięte ciemiączko to nie dramat.

Źle jest jak szwy czaszki się zrastają na skutek złej godpodarki wapniowo - fosforowej (widać dopiero w badaniach krwi) i główka nie rośnie (to już jest dramat)

Brak ciemiaczka póki co dla nas tylko taki minus, że nie mozna zrobić USG główki bo nie ma przez co.
Kurcze w życiu bym nie pomyślała że jest też i coś takiego

reklama
Do góry