lenkaa*
Fanka BB :)
dziewczyny lekarce, nie chodziło o konkretnie wyeliminowanie nocnego karmienia, tylko chodzi o to ze młody wcale nie jest głodny, a chce się przytulić do cyca i ciągle ssie, potrafi tak w nocy co 45 minut, a jak już się przyssie i ja zasnę, to budze się po kilku godz. a on dalej z cycem w buzi...
więc trzeba to czymś zastąpić,
spróbowaliśmy z tą wodą i chyba się udało, 2 razy dostał wodę, a nad ranem cyc i było ok :-)
aaa no to zmienia postać rzeczy. Ja myślałam że on się w nocy na posiłek budzi, a babsko każe go oszukiwać, natomiast jak to jest co 45 min, to faktycznie nie najlepiej, chłopak chce sobie po prostu pociumkać :-) Aga a próbowałaś dawać mu smoka jak się wybudza? Może to pomoże i unikniesz dodatkowo sterczenia z butlą z wodą, w nocy.
A co do główki, to Jaś też ma małą, jak byliśmy ostatnio u lekarki, to ustaliła że jest na 10 centylu. Ogólnie przez tą główkę to wszyscy myślą właśnie że on jest młodszy, bo starsze dzieci mają zwykle nieproporcjonalnie większą główkę do reszty ciała, a Jaś nie (choć, co prawda, nadrabia podgardlem ;-) ).
Wiolan - z tą teorią o zwojach to chyba się zgadaliście z moim małżem, on też zawsze powtarza że główka może i mała, ale ważne żeby mózgowie odpowiednio pofałdowane było ;-) - im więcej fałd, tym mądrzejsza głowa