reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

dziewczyny lekarce, nie chodziło o konkretnie wyeliminowanie nocnego karmienia, tylko chodzi o to ze młody wcale nie jest głodny, a chce się przytulić do cyca i ciągle ssie, potrafi tak w nocy co 45 minut, a jak już się przyssie i ja zasnę, to budze się po kilku godz. a on dalej z cycem w buzi...
więc trzeba to czymś zastąpić,
spróbowaliśmy z tą wodą i chyba się udało, 2 razy dostał wodę, a nad ranem cyc i było ok :-)

aaa no to zmienia postać rzeczy. Ja myślałam że on się w nocy na posiłek budzi, a babsko każe go oszukiwać:tak:, natomiast jak to jest co 45 min, to faktycznie nie najlepiej, chłopak chce sobie po prostu pociumkać :-) Aga a próbowałaś dawać mu smoka jak się wybudza? Może to pomoże i unikniesz dodatkowo sterczenia z butlą z wodą, w nocy.
A co do główki, to Jaś też ma małą, jak byliśmy ostatnio u lekarki, to ustaliła że jest na 10 centylu. Ogólnie przez tą główkę to wszyscy myślą właśnie że on jest młodszy, bo starsze dzieci mają zwykle nieproporcjonalnie większą główkę do reszty ciała, a Jaś nie (choć, co prawda, nadrabia podgardlem ;-) ).

Wiolan - z tą teorią o zwojach to chyba się zgadaliście z moim małżem, on też zawsze powtarza że główka może i mała, ale ważne żeby mózgowie odpowiednio pofałdowane było ;-) - im więcej fałd, tym mądrzejsza głowa :tak:

reklama
lenkaa niestety od czasu, jak miał zapalenie gardła, to odrzuca smoka, :-(

No to lipa, ale ogólnie spróbuj jak jest jeszcze w nocy taki nie wybudzony, może da się oszukać. Jasiek też w ciągu dnia wypluwa smoka, jemu smoczek jest tylko potrzebny do zasypiania i czasem jak właśnie podczas snu zacznie mi się z jakiegoś powodu wybudzać i kręcić, to zanim się rozbudzi, wsadzam szybko smoka - zaciągnie i zaraz zasypia, ssąc intensywnie smoka. Jak już zapadnie w głęboki sen to smoczek wypada i po problemie.

u nas od jakichs 3dni sa twarde kupki, wygladaja normalnie jak u doroslej osoby ;P i o dziwo robione bez problemu wiec chyba wszystko w normie ;)

reklama
smieeeeeerdza ;P za 2tygodnie wprowadzamy mieso, to dopiero bedzie smrod ;P a slady marchewki pojawiaja sie ale nie wiem po jakim czasie bo my prawie codziennie jemy cos z marchewka.

Do góry