reklama
kurcze, zapomniałam, ze dziewczynki przecież mają inne normy...
Krewetka, tą z ksiażeczki czyli Instytut Matki i Dziecka
A Tomuś dodatkowo jeszcze mniejszy jest od Prezesa (niewiele ;-) ale jest )...
Przy urodzeniu miał sporą bo 35 cm. Czyli niewiele mu urosła...
F*** muszę czekać do 14 września na wizytę.
Chyba, że prywatnie gdzieś pójdę dla uspokojenia nerwów.
To co czytam w necie nie nastraja zbyt optymistycznie...
Krewetka, tą z ksiażeczki czyli Instytut Matki i Dziecka
A Tomuś dodatkowo jeszcze mniejszy jest od Prezesa (niewiele ;-) ale jest )...
Przy urodzeniu miał sporą bo 35 cm. Czyli niewiele mu urosła...
F*** muszę czekać do 14 września na wizytę.
Chyba, że prywatnie gdzieś pójdę dla uspokojenia nerwów.
To co czytam w necie nie nastraja zbyt optymistycznie...
Ostatnia edycja:
Chrupcia, moze Prezes na glowe waska ale za to dluga i objetosciowo jest okej? Ksztalty glowy moga byc przeciez rozne i ta z wieksza srednica wcale nie musi byc wieksza od tej z mniejsza?
Mojemu Karolowi przez 3 miesiace od urodzenia urosla 7 cm (ur. 36cm, w 3mcu 43cm).
Mojemu Karolowi przez 3 miesiace od urodzenia urosla 7 cm (ur. 36cm, w 3mcu 43cm).
Ostatnia edycja:
estragon
mamusia synusia:P
Dziewczyny, ja się zaraz zastrzele z nerwów... Jakie obwody główki mają Wasze dzieci???
Dopiero teraz spojrzałam w siatkę centylową dla obwodów główki i Prezes z wynikiem 38,5 w 3 m-cu 1 ty. był poza skalą!!! na - !
Lekarka nawet nie zwróciła na to uwagi przy badaniu.
Zważywszy na to, że ciemiączko zarosło a wyniki badań krwi fosfor i potas ja podwyższone już mam schizę na maxa.
Do lekarza, po awanturze dopiero zapisali mnie na przyszły tydzień...
Kurcze, pocieszcie mnie, ze i Wasze dzieci mają mniejsze główki :-(
Chrupcia, nie panikuj! na pewno wszytsko jest ok, zresztą sama pisałaś, że tak sie zdarza. A jaki ma teraz obwód głowki? Ja dzisiaj kupowałam czapeczkę na 42-44 i jest jeszcze trochę luźna
a tak na marginesie- wiesz jaką zniekształconą główkę ma mój???? od urodzenia w nocy spi tylko i wyłacznie na lewej stronie przez ten przykurcz, juz mu sie nawet szwy poprzestawiały((( podobno moze sie jeszcze wyrownac, ale idealna nie bedzie;(((
Ostatnia edycja:
Majowa_Mama
Fanka BB :)
Mój Syn ma obwód głowy 44,5cm... I tyle samo w klacie. Rośnie mi niezły olbrzym
julita1212
Szczęśliwa mamusia:) Cudownej dwójeczki :*
ja równieżaga ja mierzę pod paszką, od urodzenia...
U nas rozmiar główki 41,5 w lipcu było 40cmDziewczyny, ja się zaraz zastrzele z nerwów... Jakie obwody główki mają Wasze dzieci???
Dopiero teraz spojrzałam w siatkę centylową dla obwodów główki i Prezes z wynikiem 38,5 w 3 m-cu 1 ty. był poza skalą!!! na - !
Lekarka nawet nie zwróciła na to uwagi przy badaniu.
Zważywszy na to, że ciemiączko zarosło a wyniki badań krwi fosfor i potas ja podwyższone już mam schizę na maxa.
Do lekarza, po awanturze dopiero zapisali mnie na przyszły tydzień...
Kurcze, pocieszcie mnie, ze i Wasze dzieci mają mniejsze główki :-(
Majowa-mama nie masz suwaczka to napisz ile tyg ma tówj synek?Mój Syn ma obwód głowy 44,5cm... I tyle samo w klacie. Rośnie mi niezły olbrzym
My dziś po szczepionce...Majeczka była super dzielna...rozpłakała się tylko na sam zastrzyk:-(, ale jak ja rozebrałam to zaczełą wierzgać nóżkami, pani dr nie mogła jej osłuchać bo zaczeła się śmiać i gaworzyć
Majulka jest zdrowa, mierzy 66cm i waży 8600g...
Możemy zaczac dawać jakieś deserki i kaszki ale my chyba jeszcze zaczekamy...
reklama
andziak1
Fanka BB :)
Mój synuś nie rwie się dosiedzenia, nie przewraca się ani na plecki ani na brzuszek, jedynie na boki. Pediatra powiedział, ze na tym etapie nie ma obowiązku. Leżąc na brzuszku trzyma pięknie główkę i to wg lekarza wystarczy, ja oczywiście się martwię. Napięcie mięśni ma dobre. Czy macie jakieś sposoby na wzmocnienie (przednich) mięśni szyi.