reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

zaczyns tez podawac fluor w kropelkach ...lepiej pozno niz wcale heheh

skad w ogole taki pomysl? zdania na ten temat sa podzielone. przed podjeciem decyzji o podawaniu fluoru powinno sie uwzglednic jego zawartosc w wodzie pitnej badz mineralnej ktora dajemy dziecku. bardzo czesto okazuje sie ze organizm dostawal za duzo fluoru i sa przez to problemy z gospodarka wapniowa juz u dzieci we wczesnym wieku.

reklama
skad w ogole taki pomysl? zdania na ten temat sa podzielone. przed podjeciem decyzji o podawaniu fluoru powinno sie uwzglednic jego zawartosc w wodzie pitnej badz mineralnej ktora dajemy dziecku. bardzo czesto okazuje sie ze organizm dostawal za duzo fluoru i sa przez to problemy z gospodarka wapniowa juz u dzieci we wczesnym wieku.

Nataliak to nie moj pomysl to zalecenia pediatry
Zreszta juz przy wypisie ze szpitala mialam trzy rzeczy zapisane do podoawania
viatamine D ( przy karmieniu piersia i mlekiem modyfikowanym jednakowo)
witamine K od 15 dnia zycia jesli karmione piersia
i fluor od 4 miesiaca

Na kropelkach zapisane jest tylko by nie przekraczac dziennej dawki czyli 5 kropel i mma je podawac do 4 roku zycia. znajad zycie pewnie czasem mi sie zapomni tak jak z witamina D...ale my ze slonecznego kraju jestesmy wiec 10 minut spacerku na sloneczku to jak dzienna dawka witaminy D.

Ostatnia edycja:
Strega mieszka we Włoszech, widocznie tam mają takie zalecenia. Wiadomo, co kraj to obyczaj i tyle :) Ale faktycznie nadmiar fluoru może zaszkodzić...

Ja Zuzi podawałam fluor od 4 m-ca do 1,5 roku i nie mamy teraz problemu z zębami, u nas woda nie jest fluorowana i konsultowałam to z pediatrą, a w pracy wypisały mi dziewczyny receptę. zdania są podzielone jedno jest pewne nic na własną ręke, i nic nie zastąpi mycia ząbków, ale na pewno jeżeli jest stosowany prawidłowo to jego stosowanie przynosi efekty

Przed chwilą Lenka po raz pierwszy sama przewróciła się na brzuszek, wyciągnęła przygniecioną rączkę, sięgnęła po zabawkę, sama sobie smoczka włożyła i poszła spać.
Ach jaka jestem z niej dumna :D

hahaha no mogłaby ;)
W nocy sięgnęłaby po pieluchę, chusteczki, posmarowałaby sobie pupę kremem założyła pampersa i poszła spać..ale by było fajnie ;)

reklama
Do góry