reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

Krewetka prawdziwa mała dama, juz od małego humorzasta -)

a mój bobas od paru dni spi w południe od 2 do 3 godzin.... fajnie.... po południu pół godzinki i w nocy od 21 niestety tylko do 5-6

reklama
a ja tak sobie porównuje wymiary córci z synkiem i dochodzę do wniosku, że Gabi to była kruszynka w porównaniu z Cypciem

tak jak piałam wcześniej dzisiejsze pomiary Cypcia (3,5 miesiąca):
7480g / 63cm klata 46 główka 43

Gabi dopiero mając 4,5 miesiąca osiągnęłam 63cm i ważyła 7300g
obwód główki 43 osiągnęłam dopiero mając 6,5 miesiąca
a 46 w klacie miała dopiero w 10 miesiącu życia

Dziewczyny, ja się zaraz zastrzele z nerwów... Jakie obwody główki mają Wasze dzieci???
Dopiero teraz spojrzałam w siatkę centylową dla obwodów główki i Prezes z wynikiem 38,5 w 3 m-cu 1 ty. był poza skalą!!! na - !
Lekarka nawet nie zwróciła na to uwagi przy badaniu.

Zważywszy na to, że ciemiączko zarosło a wyniki badań krwi fosfor i potas ja podwyższone już mam schizę na maxa.

Do lekarza, po awanturze dopiero zapisali mnie na przyszły tydzień...

Kurcze, pocieszcie mnie, ze i Wasze dzieci mają mniejsze główki :-(

u nas w 3 miesiącu obwód główki 38cm, na 4,5 miesiąca 40cm, przy urodzeniu 32cm, lekarka nic nie powiedziała

Ostatnia edycja:
reklama
chrupcia, u nas lekarkazwróciła uwagę,ze Tomek ma małą główkę:

więc tak:
w 6 tygodniu miał 37,5
w połowie lipca miał 38
a miesiąc temu 38,5

ale spojrzała na mój mały łebek i powiedziała, ze wszystko jasne :-D

Do góry